بیش از صد سند تقنینی انتظار تصویب ولسی جرگه را میکشد اما این جرگه هنوز هم درگیر جنجالهای داخلیاش است.
نزدیک به یک ماه از جنجال برسر کرسی ریاست ولسی جرگه افغانستان میگذرد اما این مجلس هنوز هم در سر درگمی بسر میبرد.
عرفان الله عرفان یکتن از اعضای این جرگه روز شنبه به رسانهها گفت بیش از صد سند تقنینی انتظار تصویب ولسی جرگه را میکشد اما بن بست بهوجود آمده کارها را معطل کردهاست.
وی افزود که روند رای دهی به نامزد وزرا و نظارت از اعمال حکومت نیز متوقف است.
در این حال برخی از تحلیلگران سیاسی از جمله لطیف نظری میگوید اگر بن بست بهوجود آمده در ولسی جرگه نشکند، نقش قوه مقننه نزد مردم و نظام ضعیف میشود.
او افزود: "ادامه تنش میان اعضای ولسی جرگه پیامدهای منفی دارد اولاً نقش قوه مقننه را تقلیل میدهد و جایگاه قوه نزد مردم و حتا نظام تضعیف خواهد شد، وقتی قوه مقننه ناکار آمد باشد هیچگاه قوه اجرائیه به خواستهای آنان تمکین نمیکند و بحث دوم اینکه این مسئله شگافهای اجتماعی را در کشور تشدید خواهد کرد."
میر رحمان رحمانی و کمال ناصر اصولی برای احراز کرسی ریاست ولسی جرگه افغانستان رقابت کردند.
در انتخابات ریاست ولسی جرگه، میر رحمان رحمانی ۱۲۳ رای و کمال ناصر اصولی ۵۵ رای گرفتند.
اما جنجال زمانی برخاست که اصولی و هوا دارانش گفتند که رحمانی آرای پنجاه جمع یک را به دست نیاوردهاست.
رئیس مؤقت ولسی جرگه اعلام کرد که آقای رحمانی برنده شدهاست.
در روز رای گیری گفته شد که ۲۴۷ نماینده حاضر بودند که برنده باید ۱۲۴ رای را بدست بیاورد، اما برخی دیگر تاکید دارند که ۲۴۴ رای به صندوق ریخته شدهاست.
در هنگام شمردن ورقهای رای دهی، یک رای که نقطهای در آن درج شده بود باطل محسوب شد، طرفداران رحمانی این رای را معتبر دانستند و مخالفان او این رای را باطل میدانند.
اعضای ولسی جرگه با گذشت نزدیک به یک ماه تا هنوز نتوانسته این بن بست را بشکنند و سرنوشت هیئت اداری بهشمول رئیس شانرا تعیین کنند.
شماری از هواداران رحمانی از جمله ظاهر سالنگی نماینده مردم پروان در ولسی جرگه میگوید که آقای رحمانی برندهاست و بهزودی بهحیث رئیس ولسی جرگه کارش را آغاز خواهد کرد.
اما در جهت دیگر کمال ناصر اصولی و هوادارانش تاکید دارند که انتخابات انجام شده ملغا است.
از سوی هم شماری از اعضای ولسی جرگه که بیطرف اند میگویند که از این وضعیت نزد مردم خجالت زده شدهاند.
اقبال صافی نماینده مردم کاپیسا در ولسی جرگه: "مردم افغانستان فعلاً در گروگان هستند، آنان انتظارات زیادی داشتند اما نا امید شدند، خود ما بحیث نماینده مردم میشرمیم که مشکل داخلی پارلمان را حل نتوانیم پس چگونه مشکل مردم و کشور را حل کنیم."
از سوی هم غلام فاروق مجروح نماینده مردم هرات در ولسی جرگه میگوید که بیم آن میرود که این تنشها به برخوردهای فزیکی در داخل ولسی جرگه مبُدل شود که در آنزمان به گفته وی اختلافات و جنجالها تا اخیر دوره هفدهم ادامه خواهد یافت.