مسدود شدن مراکز صحی در مناطق دور دست و روستایی افغانستان نگرانی روستا نشینان را برانگیخته است.
آنها میگویند با بسته شدن این مراکز، مجبور اند برای درمان بیماری خود به شفاخانههای مراکز ولسوالیها یا مراکز ولایتها مراجعه کنند.
رحمت الله از منطقه چنارتوی ولایت ارزگان به رادیو آزادی گفت: "مراکز صحی در این منطقه بسته اند. ما از این ناحیه با مشکلات زیادی مواجه هستیم. زمانی که بخواهیم مریض را به مرکز برسانیم، بخاطر خرابی راهها مریض بسیار اذیت میشود."
رحمتالله از حکومت بهخصوص وزارت صحت عامه میخواهد تا امنیت مراکز صحی را در مناطق ناامن تأمین کند تا این مراکز به مشکلات مردم رسیدگی کند.
این تنها رحمت الله نیست که از چنین مشکلی سخن میگوید، بلکه شمار زیادی از روستا نشینان مناطق ناامن دیگر نیز از این مشکل رنج میبرند.
زبیر صافی از ولسوالی "دره پیچ" ولایت کنر به رادیو آزادی گفت که به دلیل بسته بودن مرکز صحی یکی از نزدیکانش در راه کلینیک جان داده است.
وی افزود: "زمانی که مریض را به کلینیک دانگام آوردیم، کلینیک صحی بسته بود. وقتی که به کلینیک اسمار بردیم مریض ما جان باخت."
روستا نشینانِ که مراکز صحی آنها مسدود شده، میگویند که در این مراکز خدمات درمانی کمی ارائه میشود، اما مسدود شدن آنها مشکلات را بیشتر میکند.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که سازمان صحی جهان در گزارش تازه خود گفته که از آغاز سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون به دلیل ناامنی ۱۱۱ مرکز صحی در مناطق مختلف افغانستان به روی مریضان بسته شدهاند.
اما وزارت صحت عامه افغانستان با رد گزارش سازمان صحی جهان میگوید تنها تعداد اندکی از مراکز صحی به دلیل ناامنی در ولسوالیهای ولایات هلمند، کندهار، کنر، پکتیا، زابل و ارزگان به گونه مؤقت از فعالیت باز ماندهاند.
هدایتالله ستانکزی مشاور این وزارت روز شنبه دوم سنبله به رادیو آزادی گفت: "در زمان جنگ مراکز صحی در ولایات کنر، کندهار یا ولایات جنوبشرقی برای دو و یا سه روز بسته میشود، اما زمانیکه وضعیت تغییر میکند، این مراکز دوباره فعال میشوند. این معلومات که ۱۱۱ مرکز صحی بسته است کاملاً نادرست میباشد."
بر اساس اظهارات مقامهای وزارت صحت عامه، در حال حاضر بیش از سه هزار مرکز صحی در سراسر کشور فعالیت میکنند.
پیش از آن کمیته بینالمللی صلیب سرخ در افغانستان نیز نسبت به هدف قرار گرفتن مراکز صحی در این کشور ابراز نگرانی کرده بود.