لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۳۰

آلوده‌گی بیش از حدِ هوای کابل، باشنده‌گان این شهر را نگران کرده است


شماری از داکتران آلوده‌گی هوا را مرگ تدریجی می‌دانند
شماری از داکتران آلوده‌گی هوا را مرگ تدریجی می‌دانند

آلوده‌گی بیش از حد هوای کابل سبب نگرانی‌های باشنده‌گان این شهر و افزایش بیماری‌ها شده است.

شماری از داکتران می‌گویند، افزایش آلوده‌گی هوا بیماری‌های تنفسی‌، قبلی و سرطانی را نزد افراد افزایش داده است.

در همین حال شاروالی کابل و ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست می‌گویند، برای کاهش این مشکل برنامه‌های جدی روی دست گرفته شده اند.

به شفاخانۀ جمهوریت کابل آمده‌ایم – جایی که روزانه افرادی به علت بیماری‌های برخاسته از آلوده‌گی‌های هوا مراجعه می‌کنند.

شماری از داکتران می‌گویند، افزایش آلوده‌گی هوا بیماری‌های تنفسی‌، قبلی و سرطانی را نزد افراد افزایش داده است
شماری از داکتران می‌گویند، افزایش آلوده‌گی هوا بیماری‌های تنفسی‌، قبلی و سرطانی را نزد افراد افزایش داده است

محمدجان به علت مشکلات تنفسی‌اش به شفاخانۀ جمهوریت کابل آمده است. او می‌گوید نفس‌تنگی و سرفه‌اش برخاسته از آلوده‌گی هوای کابل است.

او افزود: "من برای مشکل نفس‌تنگی و سرفه‌یی که داشتم این‌جا آمدم، هوا بسیار آلوده شده است با آن‌که از ماسک استفاده می‌کنم اما سرفه و نفس‌تنگی‌ام بهتر نشده است. نفس‌ام بیخی قید می‌شود."

کمبود برق، استفاده از ذغال سنگ، چوب و پلاستیک برای گرم کردن خانه‌ها، حمام‌های شهر، فعالیت‌های فابریکه‌های تولیدی و موجودیت کوره‌های خشت پزی در نزدیکی‌های شهر کابل از عوامل اصلی هستند که سبب آلودگی هوا و محیط زیست در کابل گفته می‌شوند.

داکتران می‌گویند، شمار مریضان ناشی از آلوده‌گی هوا در این اواخر بیشتر شده است
داکتران می‌گویند، شمار مریضان ناشی از آلوده‌گی هوا در این اواخر بیشتر شده است

اما باشنده‌گان کابل که نقش مهم در جلوگیری از آلوده‌گی هوا می‌توانند داشته باشند، ضعف اقتصادی را از علت‌های اصلی استفاده شان از مواد سوخت کم کیفیت می‌گویند.

رحیم یک‌تن از باشنده‌گان کابل در این باره چنین می‌گوید: "ذغال سنگ از برق، گاز و چوب ارزان تمام می‌شود با آن‌که می‌دانیم این‌ها سبب افزایش آلوده‌گی هوا می‌شوند اما مجبور هستیم زیرا مواد سوختی دیگر بسیار قیمت است."

در همین حال شماری داکتران که آلوده‌گی هوا را مرگ تدریجی می‌دانند، می‌گویند، شمار مریضان ناشی از آلوده‌گی هوا در این اواخر بیشتر شده است.

داکتر رواح‌الله فیض متخصص داخلۀ عمومی در این باره به رادیو آزادی گفت: "تاثیرات کوتاه مدت آن تنگی‌نفس، تحریک و تخریش سیستم تنفسی گوش گلو و تاثیرات طولانی مدت آن شامل نفس‌تنگی‌های طولانی مدت، امراض مزمن، بندش شش‌ها، برانشیت، سکته‌های قلبی و حتٰی سرطان‌ها می‌باشد و در خانم‌های حامله آلوده‌گی هوا حتٰی سبب سقط جنین آن‌ها نیز می‌شود"

با این همه نرگس مهمند سخنگوی شاروالی کابل می‌گوید، از آغاز سال تا کنون سیستم سوخت ۴۸۲۵ بلند منزل، حمام، رستورانت، شفاخانه‌ها و شهرک‌های رهایشی را بررسی نموده و شمار آنان برای عدم معیاری بودن سیستم سوختی جریمه نیز شده اند.

XS
SM
MD
LG