به تازگی آثار و علایم پولیو در وجود یک طفل چهار ساله در ولایت بغلان ظاهر شدهاست.
داکتر محبالله حبیب رئیس صحت عامه بغلان که از بروز این واقعه نگران است به رادیو آزادی گفت چارهای برای صحتیاب شدن این طفل ندارند، اما برای جلوگیری از انتشار این ویروس حالت اضطرار و قرنطین را در محلی که این کودک در آن زندگی میکند، اعمال خواهند کرد.
او گفت: "بلی متأسفانه واقعه مثبت پولیو در وجود طفلی در قریه منگلهای ساحه دند غوری این ولایت دیده شده که به شدت سبب نگرانی ما گردیدهاست. نگرانی از اینکه این ویروس چگونه به بغلان سرایت کردهاست. این طفل تقریباً دورههای واکسین را تکمیل کرده به جز از یک یا دو دوره که نشده و ممانعتی وجود داشته است."
در این حال سید اکبر پدر این طفل که افسرده و غمگین به نظر میرسد گفت اگر واکسینهای ذکرالله تکمیل میشد شاید به این ویروس مبتلا نمیشد.
او گفت: "نمیدانم چه شد ذکرالله واکسینهای زیادی کرده بود به جز از یک دو دوره واکسین آن هم تکمیل میشد تا چنین نمیشد. ذکرالله یک طرف بدنش کمزور شده وقتی به داکتر مراجعه کردیم گفت که مصاب به پولیو شدهاست. او حالا راه میرود و شوخی میکند، ولی میدانم که آهسته آهسته فلج میشود. این برای من خیلی دردآور است که فرزندم پیش چشمانم ذره ذره آب شود و من چارهای نتوانم."
سید اکبر که حالا کودک چهار سالهاش شکار ویروس پولیو شده با ابراز پشیمانی از اینکه چرا واکسینهای پسرش را تکمیل نکرده به مردم میگوید باید به فرزندانشان رحم کنند و هرگز در تطبیق واکسینهای آنان غفلت نکنند.
پدر این طفل نه مهاجر بوده و نه به تازگی سفری به کشورهای دارای پولیو داشته است.
این که چگونه این ویروس به بغلان آمده کسی چیزی نمیداند.
محبالله حبیب رئیس صحت عامه بغلان گفت بررسیهای جدی را آغاز کردهاند و تلاش میکنند تا ساحه را قرنطین و واکسین را تطبیق کنند.
بغلان هشت سال قبل نیز سه واقعه مثبت پولیو داشت.
افغانستان با وجود تلاشها در جهت محو ویروس پولیو هنوز هم از کشورهای در جنوب آسیا بشمار میرود که ۲۳ واقعه مثبت این ویروس را دارد.
ویروسی که یکی آن در بغلان و بقیه در ولایتهای عمدتاً هممرز با پاکستان کشف و ثبت شدهاند.