لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۱۱

نیویارکر: امریکا با تلفات ده‌ها هزار افغان هنوز پایانی برای بحران ندارد


شماری از روزنامه‌های جهان
شماری از روزنامه‌های جهان
  • واشنگتن پُست

روزنامه واشنگتن پُست بیانات لوریل میلر رئیس شعبه آسیا در سازمان بین‌المللی بحران را در مورد افغانستان به نشر رسانده‌است. خانم میلر می‌نویسد اگر امریکا در افغانستان موفق هم نشود نباید این کشور را بدون یک موافقت صلح رها کند.

خانم میلر که یک زمانی سرپرست نماینده امریکا برای افغانستان و پاکستان هم بود می‌نویسد: "این به دست امریکاست که در مذاکرات صلح با طالبان این را قبول کند که قوای خود را از افغانستان خارج می‌کند. موضوع دوم این است که بدون فشار امریکا داخل شدن حکومت افغانستان در مذاکرات صلح مشکل خواهد بود. سوم به هر اندازه که قوای امریکا در افغانستان می‌مانند به همان اندازه می‌توانند خواسته‌های بیشتر خود را بر طالبان بقبولانند."

خانم میلر در ادامه می‌نویسد مذاکرات صلح آسان نیست و طبعاً وقت در بر می‌گیرد، اما در این پروسه به یک موافقتی نیاز است تا اساسات سیستم سیاسی که در ۱۸ سال گذشته در افغانستان گذاشته شده، حفظ شود و به شمول طالبان دیگران هم در چهارچوب حکومتی آن داخل شوند.

خانم میلر در پایان مطلب خود می‌نویسد وقت آن رسیده که قوای امریکایی از افغانستان خارج شوند، ولی در وقت خروج قوای امریکا باید در افغانستان ثبات حاکم شده باشد و برای افغان‌ها این فرصت فراهم شده باشد که در فضای صلح زنده‌گی کنند.

  • نیویارکر

نشریه نیویارکر در شماره اخیر خود نوشته است امریکا ۱۸ سال است که در افغانستان می‌جنگد و با هزاران کشته و زخمی امریکایی و تلفات ده‌ها هزار افغان هنوز کدام پایانی برای این بحران مشاهده نمی‌شود.

به نوشته نشریه پیشرفت‌ها در بخش‌های مختلف از جمله رفتن دختران به مکاتب، آغاز مذاکرات صلح با طالبان، کم شدن درجه فوت کودکان و مادران یک بخش ناچیزی اهدافی می‌باشند که بعد از ۱۱ سپتمبر سال ۲۰۰۱ برای افغانستان تعیین شد.

به نوشته نشریه طالبان هنوز هم بر بخش‌های بزرگ افغانستان تسلط دارند، حکومت افغانستان ضعیف و تقسیم شده است، اردو و پولیس ملی افغانستان توان اداره کامل کشور را ندارند و تلفات ملکی در افغانستان افزایش یافته است.

به نوشته نشریه اگر به هر ناکامی جداگانه توجه شود، همه یک حقیقت را نشان می‌دهد که ترتیب دهنده‌گان پالیسی امریکا و رهبران نظامی و سیاسی در دوره‌های رؤسای جمهور سابق و فعلی امریکا جورج دبلیو بوش، بارک اوباما و دونالد ترمپ در باره عدم موفقیت جنگ کشور شان در افغانستان و ناکامی این جنگ صادق نبوده‌اند.

نشریه نیویارکر از قول کریگ ویتلاک نویسنده گزارش‌های تحقیقی در روزنامه واشنگتن پُست می‌نویسد که گفته است ناکامی در جنگ را نمی‌توان پنهان کرد، زیرا یک جنگی که ۱۸ سال دوام می‌کند نشان می‌دهد که این جنگ ناکام است و یا حد اقل به‌خوبی پیش نمی‌رود.

به نوشته نشریه عناصری دیگری هم در جنگ افغانستان وجود دارند که می‌توان به آن اشاره نمود، یعنی مصارف گزاف، بیش از حد و غیر لازمی و موجودیت فساد اداری در افغانستان.

XS
SM
MD
LG