- دیلی تایمز
"پیش از معاملۀ قریبالوقع صلح میان ایالات متحده و طالبان، الیس ولز در پاکستان است" این عنوان روزنامۀ دیلی تایمز است.
الیس ولز، سرپرست معینیت وزارت خارجه امریکا در امور آسیای مرکزی و جنوبی یکشنبه به اسلامآباد رسید.
روزنامۀ دیلی تایمز به نقل از منابع دیپلوماتیک نوشته که این سفر مهم است.
روزنامه، معاملۀ احتمالی صلح امریکا و طالبان را از مسایل مورد بحث این دیپلومات ارشد امریکایی و مقامهای پاکستانی گفته است.
روزنامه به آمادگی طالبان برای بحث در مورد کاهش خشونتها نیز اشاره کرده و نوشته است، این کار به امضای یک موافقتنامۀ صلح خواهد انجامید.
حضرت عمر زاخیلوال، سفیر پیشین افغانستان در اسلامآباد به رادیو آزادی گفت، پس از امضای احتمالی این موافقتنامه، ممکن گفتوگوها میان حکومت افغانستان و طالبان آغاز شود.
پیش از این مقامهای افغان بارها گفته اند که پاکستان در کشاندن طالبان به میز مذاکرات بینالافغانی همکاری صادقانه نکردهاست.
جاوید فیصل سخنگوی دفتر شورای امنیت ملی افغانستان به تازگی به رادیو آزادی گفت، "وعدههای میانخالی" کشورهای منطقه بهخصوص پاکستان در دستیابی افغانستان به صلح بسنده نیست.
بهگفتۀ آقای فیصل، باید در این راستا گامهای عملی برداشته شود.
مقامهای افغان ادعا میکنند که پاکستان به رهبران کلیدی طالبان پناه داده است، اما پاکستان رد میکند.
- رلیف وب
نشریۀ رلیف وب مطلبی را در مورد متأثر شدن مردم افغانستان در نتیجۀ سرمای زمستان نشر کردهاست.
به نوشتۀ نشریه، برفباریهای سنگین در هفتۀ دوم ماه جنوری نسبت به هر زمان دیگر به مردم در افغانستان زیان رساند.
نشریه مینویسد، از ۱۲ تا ۱۵ جنوری در بخشهای گوناگون افغانستان برف بارید، سیلاب جاری شد و از میان ۳۴ ولایت در ۱۱ آن مردم به شدت زیانمند شدند.
در نتیجۀ بارندگی در ولایتهای هلمند، کندهار، زابل، ارزگان، لغمان، هرات، بادغیس، غور، دایکندی، بامیان و بغلان، شاهراههای کابل-کندهار، کندهار-ارزگان و بادغیس-هرات، موقتاً بسته شدند.
نشریه مینویسد، هنوز هم راههای برخی از مناطق دور افتاده مسدود اند.
بر بنیاد معلومات کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ، در کنار کشته و زخمی شدن افراد در رویدادهای مرتبط به برفباری و سرمای شدید، بیش از ۶۵۰ خانه ویران و اضافه از ۳۲۰ خانواده بیجا شدهاند.
وزارت دولت در امور رسیدگی به رویدادهای طبیعی افغانستان به رادیو آزادی گفته است، برای رسیدگی به حوادث، در سال روان خورشیدی شرکای آنها بودجۀ نزدیک به ۹۰۰ میلیون افغانی را در اختیار این وزارت گذاشته اند.
اما شماری از باشندههای مناطق دور افتاده به رادیو آزادی گفته اند که حکومت برای رسیدگی به مشکلات آنها به موقع اقدام نکردهاست.