نبود آب آشامیدنی صحی در کابل چالش بزرگی شمرده می شود. معلومات شرکت آب رسانی نشان میدهد که بخش جنوبی شهرکابل در مقایسه با دیگر بخشهای آن با کمبود بیشتر آب روبهرو است.
کودکان و بزرگان در منطقه کارته سخی کابل همه روزه از نل آب دولتی به خانههای شان آب میبرند.
زلیخای هشت ساله و صدف هژده ساله هر روز بشکههای آب را از نل کوچه پر کرده به خانههایشان در سرکوه در حدود دوکیلومتر دورتر انتقال میدهند.
زلیخا به رادیو آزاد گفت:" از اینجا برای خانوادهام آب می برم، آب نداریم و نه کسی داریم که برای ما آب بیاورد. در خانه نل آب نداریم که آب بگیریم اینجا میآیم و آب میبریم."
صدف هم مشکل مشابه دارد. او به رادیو آزادی گفت: "من برای خانوادهام آب میبرم، نه نل آب داریم و نه کسی داریم که برای ما تا خانه آب بیاورد."
احمد سیر نیکزاد سخنگوی وزارت انرژی و آب روز یکشنبه (۲۷ دلو) به رادیو آزادی گفت که با توجه به بارندگی های اخیر سطح آب در سراسر افغانستان در اوایل سال آینده بلند خواهد رفت: " تا کنون کاملاً گفته نمیتوانیم که سطح آب در سال آینده به چه پیمانه خواهد بود."
از سوی دیگر حمیدالله "یلانی"رئیس شرکت آبرسانی که در یک نشست خبری در پیوند با نگهداری و مدیریت آب امروز یکشنبه در کابل سخن میزد گفت که افغانها در ۱۴ سال گذشته فرصتهای زیادی در پیوند با مدیریت آب را از دست دادهاند.
او گفت اکنون این شرکت در نظر دارد که برای ذخیره آب تنها در کابل سه بند بزرگ چون بند آب پنجشیر، شاه توت و شاه عروس را بازسازی کند: "با تاسف که در ۱۴سال گذشته فرصتهای زیادی را در بخش مدیریت آب از دست داده ایم. آن زمان که نهادهای کمک کننده خواستند پول را در بخش مدیریت آب هزینه کنند اما آن زمان کسی به این موضوع توجه نکرد."
حمید یلانی گفت، در حال حاضر برای عملی شدن پروژه آبرسانی بیشتر از ۵ میلیارد افغانی هزینه شده اما این پول در ساخت بندها و مدیریت آبها بسنده نیست.
به گفته او شرکت آبرسانی در کنار ایجاد و ساخت بندهای بزرگ آب، برنامه هایی را برای ایجاد سیستم منظم کانالیزسیون نیز در نظر دارد.