رسانههای هندی گزارش دادهاند که محسن، معروف به ابوخالد هندی، مهاجمی انتحاری که روز چهارشنبه گذشته به درمسال سیکهـ ها در کابل حمله کرد، اصلاً از ایالت کرالای هند بود.
به گزارش روزنامه هندی اندین اکسپرس، مقامهای استخباراتی هند گفته اند که او دو سال پیش به گروه داعش پیوسته بود.
منابع وزارت داخله افغانستان گفته اند که در اثر حمله این مهاجم انتحاری به درمسال سیکهـ ها در مرکز شهر کابل، ۲۵ نفر کشته و ۷ نفر دیگر زخمی شدند.
به گزارش اندین اکسپرس به نقل از منابع استخباراتی هند، این مهاجم هندی را مادرش با دیدن عکس او شناخته است.
روزنامه افزوده گروه داعش از طریق تلگرام به مادر محسن خبرداده بود که پسرش در پی حملهای در کابل کشته شده است.
اما مقامات استخباراتی به روزنامه اندین اکسپرس گفتهاند که مادر محسن از ترس این پیام را از بین برده است.
وبسایت "النبا" وابسته به گروه داعش جمعه گذشته، عکس فردی را به عنوان عامل حمله به درمسال سیکهـ ها در کابل پخش کرد.
این وبسایت مهاجم را به نام "ابوخالد هندی" معرفی کرد.
به گزارش اندین اکسپرس، مادر محسن، اطلاع داشت که پسرش در ولایت کنر، در شرق افغانستان زندگی میکند.
این رویداد نگرانیهایی را پدید آورده که ممکن است گروه داعش برای سربازگیری در منطقه، منابع وسیعی در اختیار داشته باشد.
این در حالی است که تحلیلگران نظامی در افغانستان از تهدید گروه داعش و منابع حمایتی آن در میان سازمانهای استخباراتی منطقه سخن میگویند.
خان زمان تدبیر کارشناس نظامی در کابل به رادیو آزادی گفت: "استخبارات منطقه به خصوص پاکستان در افغانستان، هندوستان، پاکستان و منطقه مشغول جلب و جذب داعش هستند. آنان فکر میکنند که اگر حکومت افغانستان با طالبان صلح کند، یک گروه دیگر باید وجود داشته باشد که برنامههای خود را عملی کند، زیرا هنوز هم داعش یک تهدید است."
به گفته آقای تدبیر، همین اکنون هم شمار زیادی افراد از آسیای مرکزی و جنوبی به کمک سازمانهای استخباراتی به گروه داعش پیوستهاند.
اما حکومت افغانستان میگوید که گروه داعش را شکست داده است.
طارق آرین، سخنگوی وزارت داخله به رادیو آزادی گفت که حملات داعش در برخی مناطق افغانستان بیانگر قدرت این گروه نیست: "گروه داعش تهدید است، اما نیروهای امنیتی افغان برای سرکوب و از بین بردن این گروه کار میکنند. به یک همکاری منطقهای نیاز است. کشورهای منطقه باید این را بدانند که افغانستان هنوز هم با تهدید تروریستان مواجه است. باید این موضوع جدی دانسته شود."
پیشتر از این مسئولیت حمله به مراسم تحلیف محمداشرف غنی، رئیس جمهوری و همچنین حمله به مراسم سالگرد عبدالعلی مزاری از رهبران پیشین جهادی افغانستان را هم گروه داعش بر عهده گرفته بود.
حکومت افغانستان میگوید گروه داعش با گروه طالبان رابطه دارد، اما طالبان این ادعا را تکذیب کرده گفته که با گروه داعش در بسیاری از مناطق افغانستان جنگیده است.