در روزهای پسین انتقادهایی از چگونگی هزینههای برخی از نهادهای ویژه مبارزه با ویروس کرونا در برگههای فضای مجازی فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی پخش شدند.
انتقادها از اینکه گفته میشود برای خریداری وسایل خیلی عادی مانند ترموز، چپرکت، دوشک و وسایل دیگر همسان این هزاران افغانی هزینه شده است.
اکنون کمیسیون دسترسی به اطلاعات از نهادهایی که برای جلوگیری و درمان ویروس کرونا فعالیت میکنند میخواهد تا جزئیات هزینههای خود را با اسناد موثق با مردم شریک کنند.
حمدالله ارباب منشی این کمیسیون روز دوشنبه (اول ثور) در نشست خبری گفت که مردم در پیوند به هزینههای نهادهای ویژه مبارزه با ویروس کرونا مشکوک اند و نهادهای مصرف کننده بر بنیاد قانون مکلف هستند تا با شفافیت کامل از هزینههای خود برای مردم حساب دهند.
او گفت: "تمام نهادهایی که در بخش مبارزه با ویروس کرونا کار میکنند هر افغانی که مصرف میکنند باید برای مردم حساب دهند به ویژه وزارت صحت که در مرکز و ولایات هزینه میکند جزئیات آنرا با اسناد با مردم شریک کنند."
در خبرنامه کمیسیون دسترسی به اطلاعات آمده است که دولت افغانستان در مرکز و ولایات برای مبارزه با ویروس کرونا ۶.۶ میلیارد افغانی اختصاص داده و اگر این پول بگونه شفاف هزینه نشود مبارزه با ویروس کرونا با چالش روبهرو میشود.
آقای ارباب از رسانهها نیز خواست که در بخش مبارزه با ویروس کرونا معلومات موثق را از نهادهای ویژه مبارزه با این ویروس به دست آورند.
وزارت صحت میگوید حاضر است هر افغانی که هزینه کرده از آن برای مردم حساب دهد.
توحید شکوهمند معاون سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "هر افغانی که برای ما داده میشود ما از آن حسابده هستیم و در آینده نیز هر اندازه پولی که برای ما بخاطر مبارزه با ویروس کرونا داده میشود تعهد ما این است که تمام مصارف را با جزئیات بگونه شفاف با مردم شریک کنیم."
گسترش ویروس کرونا در کابل و شماری از ولایات افغانستان به زندگی و کار و بار روزانه مردم تاثیر منفی مانده است.
وزارت صحت عامه تا به روز دوشنبه از مبتلا شدن ۱۰۲۶ تن به این ویروس گزارش داده است.
وزارت صحت میگوید، حکومت تا کنون ۵ میلیون دالر برای مبارزه با ویروس کرونا به این وزارت سپرده است.
تب، سرفۀ خشک، سستی و بیحالی از نشانههای معمول کووید-۱۹ هستند.
وزارت صحت عامه افغانستان و سازمان صحی جهان توصیه میکنند که برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، مردم باید دستهای خود را با صابون برای چند بار در روز هر بار برای دستکم ۲۰ ثانیه بشویند، فاصلۀ جسمی را رعایت کنند و تا حد ممکن در خانه بمانند.