- میل
روزنامهٔ میل چاپ بریتانیا از قول یک مقام در این کشور نوشته است که دیگر نظامیان بریتانیایی بهخاطر جرایم جنگی در افغانستان مورد تعقیب قانونی قرار نمیگیرند.
روزنامه میل این مطلب را بهنقل از جانی میرسر وزیر متقاعدین نظامی بریتانیا در زمانی به نشر رسانده که پولیس نظامی سلطنتی این کشور قضایای شماری از نظامیان متهم به جرایم جنگی را بسته است.
روزنامه میل نوشته است: "وزارت دفاع بریتانیا متهم است که در رسیدگی به ادعاهای جنایات جنگی ناکام بوده است."
در بین این ادعاها قضیه قتل چهار تن از سوی نظامیان بریتانیایی نیز شامل است که دو تن آنها بین ۱۲ و ۱۴ سال عمر دارند.
پیش از این دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا فرمانی را بر ضد محکمهٔ بینالمللی جرایم بهخاطری صادر کرد که این محکمه، نظامیان امریکایی را در افغانستان در ارتباط به اتهامات جرایم جنگی مورد تحقیق قرار میدهد.
همزمان با فرمان اجرایی رئیس جمهور دونالد ترمپ، بر کارکنان محکمه بینالمللی جرایم تعزیرات اقتصادی و دیپلوماتیک و همچنان بر سفر آنها محدودیت وضع کرده است.
اما محکمه بینالمللی جرایم یا آیسیسی این تصمیم امریکا را رد کرد که بر سارنوالان این محکمه که در افغانستان در مورد جرایم جنگی تحقیق میکنند، تعزیرات وضع میکند.
محکمهٔ بینالمللی جرایم در سال ۲۰۰۲ میلادی بر مبنای منشور روم تشکیل شد.
امریکا عضویت این محکمه را ندارد و افغانستان این منشور را در سال ۲۰۰۳ میلادی امضا کرده است.
- ملیتری کام
نشریه امریکایی ملیتری کام تحت عنوان این سخنان طالبان که "پس از خروج نیروهای امریکایی، افغانستان دیگر به غرب خطر نخواهد بود" مقالهٔ را به نشر رسانده، و در آن نوشته است: "جنرال کنیت مک کنزی قوماندان عمومی نیروهای مسلح امریکا در شرق میانه میگوید، امریکا بر اساس موافقتنامهٔ قطر نیروهای خود را در افغانستان تا ۸۶۰۰ سرباز کاهش داده و پیش از این که نیروهای امریکایی در سال آینده افغانستان را ترک کنند، طالبان باید تعهداتشان را عملی کنند."
جنرال مک کنزی همچنان گفت که طالبان دوست داعش نیستند و باید آنها این گفتههایشان را در عمل ثابت کنند که بر ضد شبکه القاعده هم اقدام میکنند.
طالبان بعد از سخنان این جنرال امریکایی گفتند که آنها به "توافق ۲۹ماه فبروری دوحه قطر" پاینبد اند و به ویژه این تعهد خود را بجا میآورند که از افغانستان بر ضد امریکا و غرب استفاده نمیشود.
این بار نخست نیست که در باره عملی کردن وعدههای طالبان شک و تردید ارائه شده. پیش از این سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت گفته بود که طالبان روابطشان را با شبکه القاعده قطع نکردهاند و در ۱۸ ماه گفتوگوها به طور متواتر با شبکه القاعده مشوره میکردند.
در همین حال گفته میشود که ایمن الظواهری رهبر شبکهٔ القاعده در مناطق میان افغانستان و پاکستان پنهان است.
در گزارش سازمان ملل متحد آمده که از ۴۰۰ تا ۶۰۰ جنگجوی شبکه القاعده در افغانستان حضور دارند.