- استارز اند استرایپس
نمایندگان ایالات متحده بر کانگرس این کشور فشار آورده اند تا روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را بررسی کند.
این عنوان مطلبِ تازۀ روزنامۀ استارز اند استرایپس است.
در مطلب آمده که گروه متشکل از اعضای دموکرات و جمهوری خواه در کانگرس، لایحۀ را پیشنهاد کرده اند که کانگرس را وا می دارد تا خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را بررسی کند.
همزمان با این، نگرانی به میان آمده که ممکن است خروج زود هنگام نیروهای امریکایی از افغانستان تهدیدی باشد برای امنیت امریکا و جهان.
به تازگی، روزنامۀ نیویارک تایمز گزارش داد که قصر سفید و پنتاگون در مورد گزینه هایی در بارۀ خروج نیروهای امریکایی از افغانستان غور میکنند.
یکی از گزینههای احتمالی، خروج تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان است، پیش از ماه نومبر امسال یعنی قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا.
پیشاپیش، جنرال فرانک مکنزی رئیس سنتکام یا فرماندهی مرکزی ایالات متحده در منطقه به تازگی گفت که تعداد نیروهای امریکایی در افغانستان به ۸،۶۰۰ کاهش یافته.
به اساس توافق ماه فبروری میان ایالات متحده و طالبان، انتظار میرود تمامی نیروهای امریکایی در بدل تضمینهای مبارزه با تروریسم از جانب طالبان تا ماه می سال ۲۰۲۱ از افغانستان بیرون شوند. اما پرسش این است که آیا طالبان به وعدههای شان عمل کرده اند؟
- گاردین
روزنامۀ بریتانیایی گاردین در بارۀ وضعیت خانوادههای جنگجویان تسلیم شدۀ وابسته به داعش در افغانستان نوشته است.
شاخۀ ولایت خراسان گروۀ تندرو دولت اسلامی تقریباً پنج سال پیش در منطقۀ میان افغانستان و پاکستان اعلام موجودیت کرد و پس از چندی جنگجویانش به برخی از مناطق در ولایت شرقی ننگرهار سرازیر شدند.
در ماه نومبر سال گذشته، حکومت افغانستان اعلام کرد که جنگجویان وابسته به داعش در ننگرهار سخت کوبیده شده اند.
سپس خبر تسلیم شدن چند صد جنگجوی همراه با خانوادههای شان نشر شد. گاردین گفته که در کنار جنگجویان مرد، ۲۹۰ زن و ۲۰۸ کودک هم تسلیم شدند.
مقامهای افغان میگویند که بسیاریشان از مناطق قبایلی هستند. در ادامه آمده که خانوادههای جنگجویان وابسته به داعش از آنان جدا ساخته شده و برخی در ننگرهار و برخی دیگر هم در کابل نگهداری میشوند.
در ادامه مطلب آمده که کودکان بر دیوارهای ساختمان هایی که در آن نگهداری میشوند، تصویرهای طیارههای بیپیلوت، صحنههای انفجار و مردان تفنگ به دست را کشیده اند.
در مطلب آمده که بسیاری از زنانِ جنگجویان وابسته به داعش گفته اند که به رضایت خود با شوهرانشان به کوهها نرفته اند بلکه پدران شان آنان را به افراد ناشناس داده اند.
داعش مسئولیت حملههای مرگبار و سرخط ساز را در افغانستان از جمله در پایتخت کابل به عهده گرفته است.