اگرچه ادارات دولتی افغانستان کار را از سر گرفتهاند، اما رسیدگی به امور مراجعین هنوز به حالت عادی برنگشته است.
با تغییر رژیم کاری ادارات دولتی، کارمندان در دو شیفت کار میکنند. این امر باعث کندی کار شده است. شماری از مراجعان میگویند، اجرای کارهای بسیار ساده روزها و حتی هفتهها وقت میگیرد.
با کاهش محدودیت ناشی از شیوع ویروس کرونا، کارمندان بر سر کار بازگشته و مراجعین هم دنبال کار خود هستند. کارمندان چگونه کار میکنند؟ آیا مراجعین راضی هستند؟
ترس از کرونا همچنان وجود دارد. کارمندان در دو شیفت کار میکنند. این امر باعث شده که کارها با تأخیر اجرا شود و باعث نارضایی مراجعین گردد.
محمد باوری برای اجرای کارش در یکی از ادارات دولتی مراجعه کرده است.
او گفت: "متاسفانه در زمان قرنطین در ادارات دولتی برخورد درست صورت نمیگیرد. مامورین چنین احساس میکنند که حالا هم رخصت هستند. ما از ولایات آمدهایم. کار ما هفتهها طول میکشد."
زهیر احمد از ولایت ننگرهار به کابل آمده. او به رادیو آزادی گفت: "چند روز است که میآیم. کارم نمیشود. مامورین میگویند، قرنطین است. ما را مامورین مأیوس کردهاند."
این شکایات در حالی مطرح میشود که پس از دو ماه قرنطین کامل، براساس تصمیم کابینه حالا ادارات دولتی به گونه نیمهفعال درآمدهاند.
محمدسرور دانش، معاون دوم رئیس جمهور در صفحه فیسبوکش نوشته که کمیته حالت اضطرار مبارزه با ویروس کرونا طرح تغییر رژیم کاری ادارات دولتی را تأیید کرده است.
براساس طرح جدید، کارمندان دولتی برای رعایت توصیههای صحی در دو شفت از هشت صبح تا چهار عصر کار میکنند.
وزارت کار امور اجتماعی میگوید، برای تنظیم بهتر و سریعتر کارها، طرح جدیدی به کابینه فرستاده است.
عبدالفتاح عشرت احمدزی، سخنگوی این اداره روز یکشنبه (۲۲ سرطان) به رادیو آزادی گفت: "برای تنظیم بهتر کار در ادارات دولتی، طرحی آماده و به کابینه فرستاده شده است. زمانیکه کابینه آن را تأیید کرد، کارها منظم میشود و ممکن کابینه در آن تغییرات هم بیاورد."
قرار است کابینه در این هفته در باره این طرح تصمیم بگیرد.
شکایت از حضور کمرنگ کارمندان به دلیل گسترش ویروس کرونا در ادارات دولتی در حالی مطرح میشود که وزارت صحت از کاهش موارد ابتلا به ویروس کرونا در کشور سخن گفته است.
روز یکشنبه موارد مثبت ابتلا به ویروس کرونا به کمترین میزان در سه ماه گذشته رسیده. براساس آمار این وزارت، در ۲۴ ساعت گذشته ۸۵ مورد تازه ابتلا به این بیماری شناسایی شده است.
براساس آمار این وزارت، در این مدت ۱۶ تن در اثر ابتلا به این ویروس جان باخته و ۸۱ تن بهبود یافتهاند.