مبتلا شدن بیش از ۹۰ داکتر بخش نسایی ولادی شفاخانه خوزوی بلخ به کووید۱۹، فعالیت این بخش را مختل کرده است.
حمیده علمی، مسئول زایشگاه شفاخانه حوزوی ابوعلی سینا به رادیو آزادی گفت که همه داکتران این بخش ۹۲ نفر هستند که حالا در شیفتهای ۱۲ نفری کار میکنند.
خانم علمی گفت: "کرونا آفتی بود که نه تنها مریضان را متضرر ساخت، بلکه حالت روحی و روانی داکتران را نیز زیر سؤال قرار داد. من ۹۲ داکتر داشتم که همهشان مُصاب به کرونا شدند."
به گفته خانم علمی، از آغاز شیوع ویروس کرونا در سه ماه پیش، دهها نوزاد در بلخ مرده متولد شدند.
مسئول زایشگاه شفاخانه ابوعلی سینا بلخی میگوید که تنها در ماههای حمل و ثور بیش از ۵۰ نوزاد مرده متولد شدند و در دو ماه پسین نیز آمار ثبت نوازادان مرده به همین پیمانه است.
داکتر علمی میگوید که عدم توجه جدی خانوادهها به دروان بارداری و عدم رعایت توصیه در این دوران، عامل اصلی تولد نوزادان مرده است.
او گفت: "ما از لحاظ منابع بشری و تجهیزات هیچ مشکلی نداریم. تنها مشکل ما پایین بودن دانش خانوادهها و عدم توجهشان به زمان باداری است."
در این حال، برخی از بستگان مادرانی که در زایشگاه شفاخانه ابوعلی سینا زایمان میکنند، از ارائه خدمات ناکافی انتقاد میکنند.
آنها میگویند که داکتران این بخش در مواردی بیماران عاجل را نمیپذیرند و به کلینیکهای صحی خصوصی خودشان راجع میکنند.
حلیمه یکی از منتقدان است. او گفت: "داکتران مریضها را به کلینیکهای شخصی راجع میسازند. آنجا مصارفی را که هزار یا دو هزار باشد، ۶ یا هم ۷ هزار افغانی میگیرند."
مسئولان شفاخانه حوزهای بلخ این ادعاها را رد کردهاند.
در سال گذشته نزدیک به ۳۱،۴۰۰ ولادت در زایشگاه شفاخانه ابوعلی سینا در مزارشریف ثبت شده است. به گفته مسئولان، ۳۰ زن نیز هنگام زایمان جان باختهاند.