- واشنگتن پست
واشنگتن پست مطلب چاپ کرده در مورد آیندۀ حضور ایالات متحده در افغانستان.
نویسنده مطلب به حکومت ایالات متحده گوشزد کرده که در باره آینده به گفتۀ نویسنده فاجعه بار فکر کند.
مقاله نویس از احتمال تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان و همچنان از باز رونق گرفتن میدانهای آموزشی برای گروههای تندرو و ایجاد لانههای امن برای تروریستان در آنجا هشدار داده است.
در مطلب به نقش و نفوذ پاکستان و روسیه هم در افغانستان اشاره شده است.
نتیجهگیری نویسنده این است که با توجه به آزمونهای فرا راه، امریکا نمیتواند افغانستان را ترک کند.
نیروهای امریکایی در افغانستان به ۸،۶۰۰ تن کاهش یافته.
طبق توافق ماه فبروری، ایالات متحده گفته که در بدل ضمانتهای طالبان در کار مبارزه با تروریسم، همه نیروهای امریکایی تا میانۀ سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک خواهند کرد.
با پایان یافتن مرحلۀ اول توافقنامه، اکنون همه منتظر گامهای بعدی هستند. زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان به تازگی در توییتر گفت که تطبیق شرط هایی مانند کاهش خشونت، تکمیل روند مبادلۀ زندانیان و پیشرفت و آغاز مذاکرات بین افغانان در مرحلۀ دوم موافقتنامه مهم است.
چندی پس از رشته توییتهای خلیلزاد از تغییر در تیم مذاکراتی طالبان خبر رسید. برخی از روزنامههای به آن پرداخته اند از جمله شیکاگو تریبون.
در مطلب آمده که تحلیلگران معتقدند که این موضوع میتواند خبر خوبی برای آغاز مذاکره با رهبران حکومت افغانستان باشد و از طرف دیگر نشان میدهد که طالبان تا چه اندازه به مرحلۀ دوم توافق جدی هستند.
به اساس گزارشها، طالبان ملا محمد یعقوب ۳۰ ساله فرزند ملا محمد عمر بنیانگذار گروه طالبان را به تیم مذاکره کنندۀ خود افزوده اند.
نویسنده مطلب به توافق ماه فبروری میان ایالات متحده و طالبان اشاره کرده و آن را مهمترین فرصت برای برقراری صلح در افغانستان خوانده.
دیدگاهها در مورد چشم انداز صلح متفاوت است. در کنار امیدواری نگرانی هم هست. غیرنظامیان در مناطق مختلف افغانستان خواستار برقراری آتش بس اند، تقاضای که به درستی روشن نیست کی عملی خواهد شد.