لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۰

حکومت ایران 'مجازات ۳ مردی را که محکوم به اعدام شده بودند'، متوقف کرد


آرشیف
آرشیف

ایران مجازات اعدام سه مرد جوان را که در رابطه با تظاهرات مرگبار ماه نومبر محکوم به اعدام شده بودند متوقف کرده است.

علی ظهوریان نطاق تلویزیون خبری صدا و سیمای ایران این خبر را دیروز (۲۹ سرطان) با دیگران شریک کرد.

او گفت: "توقف اجرای حکم سه اعدامی و بررسی مجدد پرونده. پس از تقاضای درخواست وکلای سه متهم به سرقت با زور و همچنان اغتشاش در اغتشاشات آبان ماه سال گذشته برای اعمال ماده ۴۷۴ و یا بررسی مجدد همان پرونده، دیوان عالی کشور این درخواست را پذیرفت."

قبل ازین بابک پاکنیه وکیل مدافع یکی از محکومین نیز دیروز این موضوع را به آژانس خبری اسوشیتدپرس ارائه کرد.

آرشیف
آرشیف

تصمیم اعدام این سه تن خشم وسیع را نزد ایرانیان باعث شده و واکنش‌های بین‌المللی را برانگیخته است.

یک محکمه ایران هفته گذشته سزای اعدام به این سه تن را براساس شواهدی تایید کرد که در تیلفون‌های آنها دیده شد و در آن این جوانان دیده می‌شوند در اعتراضات ضد حکومتی، بانک‌ها، بس‌ها و ساختمان‌های دولتی را آتش می‌زنند.

بابک پاکنیه وکیل مدافع یکی از محکومین در یک تماس تیلفونی به آژانس خبری اسوشیتدپرس گفت: "درخواستی را برای بررسی دوباره حکم محکمه به ستره محکمه فرستاند که پذیرفته شد".

او افزود: "امیدوارند این حکم منتفی شود".

پاکنیه این سه تن را که دوستان همدیگر اند: امیر حسین مرادی ۲۶ ساله (خرده فروش)، سعید تمجیدی ۲۷ ساله (راننده تکسی‌های شخصی) و محمد رجبی ۲۶ ساله (فرد بیکار) خواند.

این سه تن به جرم "به خطر انداختن امنیت ملی"، تخریب و آتش زدن ملکیت‌های عامه به هدف مقابله با سیستم سیاسی جمهوری اسلامی ایران محکوم به اعدام شده بودند.

بابک پاکنیه افزود، این سه نفر همچنان به جرایم دیگر مانند دزدی و ترک غیرقانونی کشور محکوم به زندان شده اند.

بعد از آنکه حکومت ایران در ماه نومبر سال گذشته در یک اقدام ناگهانی قیمت نفت را بیشتر از دوچند بلند برده و مشکلات از قبل موجود اقتصادی ناشی از تحریمات موجود بر آن‌کشور شدت بیشتر یافت، تظاهرات وسیع در ایران به راه افتاد. این تظاهرات به بیش از صد شهر و شهرک ایران گسترش یافت.

آرشیف، مظاهره‌ در تهران
آرشیف، مظاهره‌ در تهران

تانک‌های تیل به آتش کشیده شدند، مراکز پولیس مورد حمله قرار گرفته و دکان‌ها مورد سرقت قرار گرفتند تا آنکه نیروهای پولیس برای سرکوبی تظاهرات دست به کار شده و انترنت در سراسر کشور تقریباً به طور مکمل متوقف شد.

یک عضو ارشد پارلمان ایران در ماه جون گفت در این تظاهرات ۲۳۰ تن کشته و هزاران تن دیگر زخمی شدند.

مقامات ایرانی چندین ماه از ارائه شمار دقیق قربانیان ابا ورزیده بودند و ارقام ارائه شده رسانه‌های خارجی و گروه‌های مدافع حقوق بشر را در مورد قربانیان رد نموده و دروغین می‌خواندند.

امنستی انترنشنل که مرکز آن در لندن است شمار کشته شده‌گان این تظاهرات را ۳۰۴ تن خوانده و یک گروه از متخصصان حقوق بشر ملل متحد براساس ارقام تایید ناشده در ماه دسمبر سال گذشته این رقم را حدود ۴۰۰ تن به شمول ۱۲ کودک خواند.

ایالات متحده شمار قربانیان را هزار تن خوانده بود.

۴ وکیل مدافع که از سه محکوم به اعدام نماینده‌گی می‌کنند گفته اند امیدوارند این حکم محکمه تغییر کند.

در اعلامیه ای که از سوی آژانس خبری ایرنا منتشر شده از قول این چهار وکیل مدافع گفته شده است که یکی از قاضی‌های ستره محکمه در گذشته مخالف این حکم بود.

بابک پاکنیه وکیل مدافع یکی از محکومین همچنان ابراز خوشبینی کرد که پروسه ملغی شدن حکم اعدام این افراد شاید چند ماه طول بکشد.

او گفت اگر فشارهای جاری موثر تمام نشوند، وکلای مدافع درخواستی را به شخص قاضی القضات ارائه خواهند کرد.

بعد از تایید اعدام این سه تن هفته گذشته، میلیون‌ها توییت و پست از سوی ایرانی‌های سراسر جهان با هشتگ "اعدام نکنید" در توییتر و اینستاگرام منتشر شده است.

در سطح بین‌المللی نیز دونالد ترامپ رئيس ‌جمهور امریکا، وزارت خارجه فرانسه و وزرای خارجه سویدن و دنمارک در موضع‌‌گیری‌های جداگانه، خواهان توقف اجرای حکم اعدام این سه جوان ایرانی شده بودند.

XS
SM
MD
LG