کریکت بورد افغانستان به تازگی محمدنبی عیسیخیل را که یک چهرۀ جهانی شناختهشده است، به عنوان عضوش انتخاب کرده است.
اما شماری از ناظران میگویند که این تصمیم کریکت بورد افغانستان از نظر حقوقی مشکل دارد.
مشتاق رحیمی، کارشناس مسائل کریکت میگوید بر اساس اساسنامۀ کریکت بورد، این نهاد به رئیس جمهور و اعضای بورد پاسخگو است.
به گفتۀ وی، همچنین بر بنیاد مادههای ششم و یازدهم اساسنامۀ کریکت بورد، اعضای بورد در کنار دیگر وظایف، مسئولیت منظوری قوانین و راهکار و نظارت از روند کار مالی و اداری این بورد را نیز به عهده دارد.
آقای رحیمی میگوید گزینش فردی به عنوان عضو بورد که همزمان تحت نظارت این بورد کار میکند، تضاد منافع را به میان میآورد؛ چون به گفتۀ وی، یک فرد نمیتواند همزمان هم نظارت کند و هم وظیفۀ اجرایی داشته باشد.
او گفت: "اگر از لحاظ حقوقی به این فیصلۀ بورد دیده شود، این کاملاً تضاد منافع را به میان میآورد، چون یکی از وظایف بورد این است که از کار عملی بورد نظارت میکند و ادارۀ اجرایی بورد در مقابل اعضا مسئول هستند. اکنون که محمد نبی در بخش اجرایی هم است، چگونه میتواند که از کار و بار خودش نظارت کند؟"
کریکت بورد افغانستان روز پنجشنبه محمدنبی عیسیخیل عضو تیم ملی کریکت، حسینه صافی سرپرست وزارت امور زنان، روحالله خانزاده عضو ولسی جرگه و هارون میر مشاور معاون نخست ریاست جمهوری را به عنوان اعضای کریکت بورد تعیین کرد.
همچنین ضیاءالحق امرخیل، گلالی نور صافی، عبدالرحمان الکوزی و فریدون الهام نیز اعضای این نهاد هستند. رئیس کریکت بورد فرهان یوسفی و سرپرست عالی آن محمداشرف غنی، رئیس جمهوری هستند.
کریکت بوردافغانستان در خبرنامه نوشته که اعضای جدید این نهاد به پیشنهاد فرحان یوسفزی رئیس کریکت بورد و منظوری رئیس جمهور تعیین شدهاند.
بختیار ساحل، کارمند قبلی کریکت بورد نیز میگوید که این تصمیم بر بازی آقای عیسیخیل تاثیر منفی میگذارد و ذهن وی بیشتر از بازی روی فیصلههای سیاسی متمرکز خواهد شد: "این منحرف کردن ذهن یک بازیکن از بازی به سیاست است و زیان بزرگ این تصمیم هم همین است. در کنار این اگر خواست مردم از نبی زیاد شود، او مجبور است که توجهاش را به دیگر سو متمرکز کند و این کار روی بازی خیلی تاثیر منفی میگذارد."
یاسر خوگیانی، دیگر ناظر کریکت افغانستان میگوید کریکت بورد به جای آقای عیسیخیل باید به دیگر اعضای مدنی که تجربۀ کافی در بخش کریکت دارند، اولویت دهد: "کریکت بورد با این فیصلههایش آرزوی جوانان را به خاک یکسان میکند و آشکار میسازد که این اداره به یک ادارۀ میراثی مبدل میشود. بجای آن باید به جامعۀ مدنی و کسانی که در بخش کریکت آگاهی دارند، اولویت داده شود."
پیش از این هم وبسایت کریک انفو که یک وبسایت مشهور جهانی در بارۀ کریکت است، این تصمیم کریکت بورد افغانستان را شگفتیآور عنوان کرده است.
رادیو آزادی کرد دیدگاه کریکت بورد را هم در پیوند به این انتقادات داشته باشد، اما مسئولان آن در این باره پاسخ ندادند.