دیدبان شفافیت افغانستان میگوید که کرکت بورد این کشور با مشکل جدی مدیریتی مواجه است.
دیدبان شفافیت افغانستان امروز گزارش تحقیقی دربارۀ ارزیابی مدیریتی کرکت بورد افغانستان به نشر رساند.
این گزارش را مشتاق رحیم، کارشناس کرکت این سازمان تهیه کرده است.
این گزارش ۳۱ صفحهای هشت بخش کرکت بورد افغانستان را بررسی کرده است.
آقای رحیم روز شنبه(۱۵ سنبله) در نشست خبریای در کابل گفت که کرکت بورد افغانستان با مشکل اداری مواجه است و پاسخگویی ندارد.
او افزود: "در کرکت بورد بحث ضد فساد وجود دارد، اما ما باز هم نتوانستیم که این موضوع را عمیقاً بررسی کنیم. اما براساس اطلاعاتی که به ما رسیده، اقدامات هیئت اداری این بورد پرسشبرانگیز است. به گونۀ مثال، اتهامات فساد در آیپیال بود، اما کرکت بورد آن را رد کرد. پس از آن به ما گزارش آمد که کرکت بورد به لوی سارنوالی افغانستان گفته است که در این مورد بررسی میکند، اما پس از آن که چه شد، سارنوالی چه کرد، در این باره هیچ معلوماتی به ما داده نشده است."
آقای رحیم میگوید در کنار دیگر مشکلات از شش سال به این سو گفته شده که در گوشهگوشۀ افغانستان میدان بازی ساخته میشود، اما تا به حال کارهای بنیادی آن صورت نگرفته است.
در این گزارش استخدام رهبری، مبارزه با فساد، عدم شریکسازی اطلاعات، روش انتخاب بازیکنان، مدیریت کارهای انضباطی، کرکت زنان، مدیریت کرکت و عملکرد هیئت رهبری بررسی شده است.
در بخشی از این گزارش به خویشخوری در تیم ملی کرکت اشاره شده است.
محققان این گزارش میگویند که ۱۸ بازیکن براساس خویشخوری در تیم ملی و دیگر تیمها انتخاب شدهاند.
نویسندگان گزارش به رئیس جمهور پیشنهاد کردهاند که راهکار گزینش هیئت رهبری کرکت بورد را تعدیل کند. به نظر آنها، کرکت بورد باید طرزالعمل موجود در بارۀ استخدام اعضای این بورد را روشن کند.
مسئولان دیدبان شفافیت افغانستان میگویند برای تهیۀ این گزارش بارها به کرکت بورد افغانستان برای به دست آوردن اطلاعات مراجعه کردند، اما جواب رد دریافت کردند.
در همین حال فرید هوتک، سخنگوی کرکت بورد افغانستان در پاسخ به این گزارش به رادیوی آزادی گفت: "کرکت بورد افغانستان از طریق رسانهها خبر شد که چنین تحقیقی انجام شده است. ما تلاش میکنیم که این تحقیق را به دست آوریم و ببینیم که این اطلاعات را چگونه به دست آوردهاند. پس از آن ما موضعمان را از طریق رسانهها با مردم شریک میسازیم."
براساس گزارش دیدبان شفافیت، اگر وضعیت کرکت بورد افغانستان به همین گونه ادامه یابد، مشکلات افزایش خواهد یافت.
قابل یادآوری است که پیش از این هم دربارۀ فساد در کرکت بورد افغانستان گزارشهایی در رسانههای اجتماعی دست به دست میشد، اما این بورد آن را کرده است.