لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۴۵

شماری از زنانِ فراه خواستار تقویت نقش زنان درگفت‌وگوهای صلح شده‌اند


زنان افغانستان
زنان افغانستان

با تقویت احتمال آغاز گفت‌وگوهای صلح میان حکومت و گروه طالبان، شماری از زنان در ولایت فراه خواستار تقویت نقش زنان در این مذاکرات شده‌اند.

حمیرا یکی از قربانیان جنگ در فراه است. می‌گوید سه عضو خانواده‌اش را در جنگ از دست داده است. او تأکید دارد که زنان باید در گفت‌وگوهای صلح نقش پررنگ‌تری داشته باشند.

او افزود: "خانم‌ها می‌توانند نقشی در صلح ایقا کنند. باید نقش زنان نادیده گرفته نشود. باید نقش و حضور خانم‌ها در پروسه صلح پررنگ‌تر باشد. به خانم‌ها باید سهم داده شود در پروسه برقراری صلح نقش زنان خیلی کم است. در جنگ‌های چند دهه زنان بیشترین قربانی را داده‌اند.

مهتاب یکی دیگر از زنان فراهی نگران از دست رفتن دستاوردهای دو دهه اخیر در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان است.

او افزود: "متاسفانه تعداد خانم‌هایی که در میز مذاکره شرکت می‌کند بسیار کمرنگ است، استدلال بر این شده که طالبان خواهان این نیستند که خانم‌ها بر سر میز مذاکرات بنشینند. بنابراین، نگرانی بر این است که بر فردا صلح تامین شود طالبان به خانم‌ها اجازه فعالیت را نخواهند داد. بنابراین، خانم‌ها باید از همین حالا حضور پرنگ داشته باشند."

آرشیف، زنان افغانستان
آرشیف، زنان افغانستان

فرزانه برای افزایش حضور زنان در مذاکرات صلح تأکید دارد.

او می‌گوید: "بیشترین قربانی را خانم‌ها داده‌اند، باید بیشترین سهم هم در روند صلح داشته باشند؛ چون زنان مشکلاتی دارند که باید در این مورد با طالبان صحبت شود. خواست‌های زنان باید بیان شود. در مورد صلح ما زنان صلح می‌خواهیم که باید فعالیت خانم‌ها گرفته نشود و بگویند که زنان باید در کنج خانه بنشینند."

کبرا عظیمی، رئیس امور زنان فراه می‌گوید زنان در چند سال گذشته نقش پررنگی در همه زمینه‌های اجتماعی و سیاسی کشور داشته‌اند.

خانم عظیمی می‌افزاید نقش زنان نیز باید در روند صلح نادیده گرفته نشود؛ چون زنان نیمی از پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند و باید دستاوردهای زنان حفظ شوند.

او می‌افزاید: "بیاییم که زنان را پیام‌آوران صلح خطاب بکنیم، چون خانمی که مهربانی و شفقت دارد، می‌تواند پیام‌آور صلح باشد. امیدوارم که حضور خانم‌ها در گفت‌وگوهای صلح نهایت پرنگ و ارزنده باشد."

خواست زنان در پروسه صلح در حالی مطرح می‌شود که گفته می‌شود در هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان با طالبان به نمایندگی از زنان هشت زن حضور خواهند داشت.

هرچند با روی کار آمدن دولت جدید در کشور نقش زنان نیز پررنگ‌تر شده، اما ترس از کمرنگی این نقش در جریان و بعد از پروسه صلح وجود دارد.

گزارش: حفیظ نورزاد

XS
SM
MD
LG