لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۲۳

کشته شدنِ ۲۸ پولیس در ارزگان؛ "کشتن اسیران جنگی جنایت جنگی است"


آرشیف
آرشیف

کنوانسیون جینوا و گروه‌های دفاع از حقوق بشر کشته شدن اسیران جنگی را یک جنایت جنگی می‌خوانند.

مقام‌های محلی در ارزگان می‌گویند جسدهای ۲۸ پولیس به آنان سپرده شده اند که در ولسوالی گیزاب این ولایت پس از تسلیم شدن به طالبان، این گروه آنان را کشتند.

زرگی عبادی سخنگوی والی ارزگان روز پنج‌شنبه به رادیو آزادی گفت جسدهای نیروهای پولیس شب گذشته با پا درمیانی بزرگان محلی به مقام‌های محلی این ولایت تحویل داده شده اند.

آقای عبادی افزود: "این سربازان زیر محاصره شدید قرار داشتند طالبان مسلح با فرستادن افرادی به آن گفته بودند که شما تسلیم شوید ما شما را با صحت و سلامتی به خانواده هایتان واگذار می‌کنیم، اما متاسفانه بار دیگر اهداف شوم خود را انجام دادند و زمانیکه نیروهای پولیس تسلیم شده اند متاسفانه تمام آنها را کشته اند."

سربازهای افغان
سربازهای افغان

اما طالبان می‌گویند آنها این نیروهای پولیس را در جریان نبرد کشته اند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی این گروه به رادیو آزادی گفته که "۲۸ سرباز پولیس ملی و پولیس محلی در جریان درگیری‌ها در ولسوالی گیزاب کشته شدند و ادعای کشته شدن آنها پس از تسلیم شدن صحت ندارد"

ولسوالی گیزاب ارزگان در دو هفته گذشته در محاصره طالبان بوده و همچنین از درگیری ها در ولسوالی دِهراود این ولایت نیز گزارش شده است.

در ۶م ماه سنبله از کشته شدن ۱۸غیرنظامی به علت ناامنی و بسته بودن راه‌ها در منطقه چینارتوی ارزگان نیز خبرداده شده است.

با این حال، درگیری‌های سنگینِ در ولسوالی‌های گیزاب و دِهراود این ولایت جریان دارد.

مقامات محلی در ارزگان درحالی از کشته شدن ۲۸ پولیس از سوی طالبان پس از تسلیم شدن به این گروه، سخن می‌گویند که رای‌زنی‌ها برای مذاکرات رو در روی هیئت افغانستان و طالبان در قطر ادامه دارد.

حکومت افغانستان همچنین حدود ۵۰۰۰ زندانی طالبان را به شرط آغاز گفتگوهای رو در روی آزاد کرده و طالبان نیز حدود ۱۰۰۰ سرباز افغان را برای اعتماد‌سازی در آغاز گفتگوها آزاد کرد.

نشست مذاکرات صلح در قطر
نشست مذاکرات صلح در قطر

شماری از افراد، کشتن نیروهای اسیر شده از سوی طالبان را با آنکه به این گروه تسلیم شده بودند نقض کنوانسیون جینوا خوانده اند.

کنوانسیون جینوا تعریف روشنی از اسیران جنگی دارد.

درماده ۳ قرارداد این کنوانسیون آمده است: "نیروهایی که اسلحه خود را به زمین می‌گذارند، یا به دلیل آسیب دیدگی یا دلایل دیگر قادر به جنگ نیستند، درهر صورت، بدون در نظرداشت نژاد، زبان، دین، عقاید یا جنسیت باید با آنها برخورد انسانی شود و هرگونه شکنجه ممنوع است."

سازمان حقوق بشر افغانستان نیز کشته شدن اسیران جنگی را یک جنایت جنگی خوانده است.

لعل گل لعل رئیس سازمان حقوق بشر افغانستان
لعل گل لعل رئیس سازمان حقوق بشر افغانستان

لعل گل لعل، رئیس این سازمان می‌گوید: "هرکس که قوانین بشردوستانه بین‌المللی را زیرپا می‌کند،این جرایم بین‌المللی است آن چهار جرایم تعریف شده است که به آن جرایم جنگی می‌گویند، در این مورد هم حکومت‌ها و هم محکمه بین‌المللی جرایم جنگی می‌توانند که عاملین این جرایم را بازداشت کنند و به پنجه قانون بسپارند تا در روشنی قانون جزای اعمال خود را ببیند.

پیش از این، سازمان بین‌المللی حقوق بشر از نقض حقوق بشر در طول جنگ در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود.

XS
SM
MD
LG