سفیر پاکستان در کابل گفته که براساس رویکرد جدید صدور ویزا به افغانها سادهتر شده است.
بر پایه این رویکرد، برای بیماران و دانشجویان اولویت داده میشود.
اما برخی از کسانی که برای دریافت ویزا به قنسولگری پاکستان آمدهاند، از "فساد" و مشکلات در این روند شکایت دارند.
ملنگ بیمار ۵۲ ساله میخواهد ویزا بگیرد و برای درمان به پاکستان برود: "خواست ما این است که در اینجا کمیشنکاری و گرفتن پول به پایان برسد. من پولدار نیستم. من مریض هستم و میخواهم ویزا بگیرم به پاکستان بروم و عملیات جراحی کنم."
عبدالتواب جوانی است که در پاکستان درس میخواند. او هم منتظر دریافت ویزای پاکستان است: "من محصل هستم. برای دریافت ویزا آمدهام. در اینجا ما را سرگردان میکنند. از یک ایست بازرسی به دیگر ایست بازرسی میفرستند. زمانی که به دروازه سفارت نزدیک میشوم، لت و کوب میشوم."
این مشکل تنها در کابل نیست، بلکه در قنسولگریهای پاکستان در برخی شهرهای افغانستان به شمول ننگرهار و بلخ نیز مردم از چگونگی روند صدور ویزا شاکی هستند.
لعل مرجان و وحیدالله از ننگرهار به رادیو آزادی چنین گفتند: "من ده روز پیش به قنسولگری آمدهام. هنوز ویزا دریافت نکردهام. اگر پولدار میبودم، از طریق کمیشنکاران میتوانستم زودتر ویزا بگیرم."
"من مریض دارم که باید عاجل به پاکستان انتقالش دهم. بیشتر کسانی که بعد از من آمدند ویزا گرفتند اما من هنوز نگرفتهام."
اما سفیر پاکستان در کابل میگوید برای تسریع روند صدور ویزا سیاست جدیدی روی دست گرفته است.
منصوراحمد خان در مصاحبه با رادیو آزادی گفته است که بر اساس این سیاست، در زمان کوتاهی برای افراد بیشتر ویزا صادر خواهد شد: "به دنبال شیوع ویروس کرونا روند صدور ویزا متوقف شده بود، اما حالا بر اساس پالیسی جدید روند صدور ویزا شروع شده است. ما ویزای شش ماهه را یک ساله ساختیم. این روند از روز گذشته شروع شده. بر اساس پالیسی جدید، ما روند صدور ویزا را تمدید میکنیم تا کسانی که به پاکستان میروند برایشان سهولت فراهم شود، همچنین ویزایشان طولانی مدت شود، برای مریضان و محصلین ویزای طولانیمدت صادر میشود."
به گفته سفیر پاکستان، روزانه تا پنج هزار ویزا به شهروندان افغانستان صادر میشود.
بر اساس یک اعلام سفارت پاکستان در کابل، ویزای این کشور رایگان است و به فورم درخواستی، نیاز نیست. اما این سفارت گفته که تنها ویزای تجاری فیس خواهد داشت.
پیش از این به دنبال شیوع ویروس کرونا روند صدور ویزا برای شهروندان افغانستان برای چندین ماه متوقف شده بود و نیز راههای زمینی و هوایی به روی افغانهایی که میخواستند به پاکستان سفر کنند، بسته شده بود.
به دنبال سفر عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان، کابینه پاکستان فیصله کرد که چهار روز در هفته، راههای زمینی به روی افغانهای دارای ویزا باز خواهد بود.