لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۲۱

کابل:کشورهای همسایه با تبادل اطلاعات کشفی مانع قاچاق مواد مخدر شوند


آرشیف، یکی از مراکز پروسس تریاک در افغانستان
آرشیف، یکی از مراکز پروسس تریاک در افغانستان

سلسله نشست‌های برنامه منطقوی سازمان ملل برای افغانستان و کشورهای همسایه که در سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز شد و سپس متوقف گردید، در این اواخر از سر گرفته شده است.

این برنامه که به ابتکار اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل و به اشتراک نمایندگان افغانستان، ایران، پاکستان، ازبیکستان، قزاقستان و ترکمنستان از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد، در آن روی چگونگی جلوگیری از قاچاق مواد کیمیاوی و مواد مخدر بحث شد.

عبدالسمیع پوپلزی رئیس عملیاتی پولیس مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله می‌گوید، تمرکز این نشست بر جلوگیری از قاچاق مواد کیمیاوی از طریق کشورهای همسایه به افغانستان بود: "پیشنهادهای که به کشورهای منطقه داشتیم، منع ورود مواد کیمیاوی یا تیزاب‌ها به افغانستان بود. چون تمام تیزاب‌های که در تولید مواد مخدر استفاده می‌شود، از خارج، به ویژه کشورهای همسایه وارد افغانستان می‌شود. بناءً توافق این بود که کشورهای همسایه از ورود مواد کیمیاوی به افغانستان جلوگیری کنند. ما کوشش می‌کنیم که تبادل اطلاعات را با کشورهای همسایه بیشتر سازیم، تا از ورود مواد کیمیای به افغانستان و قاچاق مواد مخدر به کشورهای همسایه جلوگیری کنیم."

گزارش سازمان ملل در رابطه به وضعیت مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ میلادی نشان می‌دهد که مواد کیمیاوی تولید شده در اروپا، از طریق ایران و پاکستان به افغانستان قاچاق می‌شود و در تولید هیرویین به کار می‌رود.

وزارت داخله افغانستان می‌گوید، از آغاز سال روان میلادی تا حال، صدها لیتر مواد کیمیاوی را در ولایت‌های فراه، هرات و نیمروز ضبط کرده اند که قرار بود به مناطقی قاچاق شود که در آن مواد مخدر تولید می‌شود.

میرزا محمد یارمند تحلیلگر مسایل امنیتی
میرزا محمد یارمند تحلیلگر مسایل امنیتی

میرزا محمد یارمند تحلیلگر مسایل امنیتی تبادل اطلاعات کشفی میان کشورهای منطقه را مهم می‌داند، زیرا به گفته وی، قاچاق مواد کیمیاوی از این کشورها، سبب افزایش تولید مواد مخدر می‌گردد: "کشورهای منطقه و جهان باید با افغانستان مشترکات کشفی، استخباراتی و عملیاتی ایجاد کنند. مواد کیمیاوی يعنی (پریکرسرها) در افغانستان تولید نمی‌شود، بلکه از پاکستان و ایران وارد می‌شود. از ورود این مواد کیمیاوی که تریاک را به هیرویین تبدیل می‌کند، باید به افغانستان جلوگیری شود. وقتی مواد کیمیاوی از این کشورها وارد می‌شود و از آن جلوگیری نمی‌کنند، به این معنی است که دنیا می‌خواهد افغانستان مارکیت مواد کیمیاوی باشد."

دفتر اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در ایران به تازگی گزارش داده که بر علاوه قاچاق مواد کیمیاوی از این کشور به افغانستان، ۳۷ فیصد هیرویین افغانستان از طریق ایران به بازارهای اروپا قاچاق می‌گردد.

گزارش: مرسلین ارسلا

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG