لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۹ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۱۰

کار عملی استخراج ۶۷ ساحه معدن در ۲۲ ولایت تصویب شده است


آرشیف، یکی از معادن در بلخاب ولایت سرپل
آرشیف، یکی از معادن در بلخاب ولایت سرپل

محمد هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم افغانستان می‌گوید که بر اساس فیصله‌ جدید شورای عالی اقتصادی کشور ۶۷ ساحه‌ی معدن در ۲۲ ولایت تصویب شده که پس از داوطلبی کار عملی استخراج این معدن‌ها آغاز خواهد شد.

وزارت معدن و پترولیم افغانستان از یک سری اقدامات به منظور استخراغ قانونی معادن این کشور خبر می‌دهد.

محمد هارون چخانسوری، وزیر این وزارت به روز پنج‌شنبه(۱۳ قوس) در نشست خبری ای در کابل گفت که برای استخراج قانونی معادن کشور برخی اقدامات را روی دست گرفتن که با عملی شدن آن باور مردم به این سکتور برخواهد گشت.

آقای چخانسوری با آنکه مشخص نمی‌کند، اما می‌گوید که در حدود ۲۳ ساحه در افعانستان معادن به گونه‌ی غیرقانونی استخراج می‌شود.

او می‌افزاید: "استخراج غیرقانونی در ۳ بخش است، استخراج مردمی که مردم از‌ش تغذیه می‌کنند و این مردمی هستند که فقر هستند، دوم زورمندان هستند که در برخی مناطق به معدن چنگ انداختن، سوم دشمنان مردم افغانستان هستند که تروریزم را تقویت می‌کنند."

به گفته‌ی آقای چخانسوری، کار مشترک با نیروهای امنیتی روی جلوگیری از استخراج‌های غیرقانونی این معادن ادامه دارد.

محمد هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم افغانستان
محمد هارون چخانسوری، وزیر معادن و پترولیم افغانستان

او می‌گوید که شورای عالی اقتصادی افغانستان در یک اقدام تازه در حدود ۲۲ ولایت ۶۷ ساحه را که دارای معادن منرال‌های مختلف هستند، تصویب کرده است.

آقای چخانسوری افزود، ساحات تصویب شده پس از داوطلبی و آغاز شدن کارهای عملی‌شان سالانه کم و بیش ۱۵۰ میلیون افغانی به افغانستان درآمد خواهند داشت.

به‌گفته‌ او در آینده در این ساحات برای ۵ سال ۸۰۰ میلیون افغانی سرمایه‌گذاری خواهد شد که زمینه‌ کار برای ۳ هزار تن نیز فراهم خواهد شد.

در همین حال دیدبان شفافیت افغانستان از نبود شفافیت در روند استخراج معادن نگران است.

ناصر تیموری، مسئول دادخواهی و ارتباطات این نهاد به رادیو آزادی می‌گوید که با وجود کارهای انجام شده هنوز هم زیرساخت‌های حکومتداری در وزارت معادن از جمله تخصص حقوقی و نظارت بسیار پائین است.

آقای تیموری می‌افزاید: "با وجود تلاش‌ها از سوی حکومت، هنوز زیرساخته‌های حکومتداری در وزارت معادن مانند تخصص حقوقی و نظارت، ایجاد ظرفیت‌های رهبری، و نمایندگی درست از مردم افغانستان بسیار پایین است. اقدامات اندک برای شفافیت مانند ایجاد پورتال شفافیت و نشر قرار دادها ایجاد شده است اما عدم به روز بودن و دقیق بودن اطلاعات بیانگر آن است که سیستمی موثر حکومتداری در این سکتور بسیار ضعیف است."

بر بنیاد معلومات وزارت معادن و پترولیم افغانستان سروی که در پیوند به جیولوژی افغانستان در همکاری با برخی نهادهای خارجی انجام شده، در افغانستان بیش از ۱۴۰۰ معدن شناسایی شده که ارزش مجموعی آن ۳ تریلیون دالر تخمین شده است.

XS
SM
MD
LG