اسدالله سعادتی معاون شورای عالی مصالحه ملی میگوید که گفتگوهای صلح باید بدون تاخیر در زمان تعیین شده از سر گرفته شود.
اگرچه دور بعدی گفتگوهای صلح میان دولت افغانستان و طالبان به توافق هر دو طرف تا ۱۵ جدی متوقف شده، اما به نظر میرسد که علاقه زیادی برای از سرگیری گفتگوها وجود دارد.
شورای عالی مصالحه ملی میگوید امیدوار است که این گفتگوها در زمان تعیین شده دوباره آغاز شود.
اسدالله سعادتی، معاون شورای عالی مصالحه ملی میگوید که به هیچ صورت نمیخواهد گفتگوهای صلح به تاخیر بیفتد، چرا که تاخیر در گفتگوها، به فرصت به میان آمده برای صلح آسیب میرساند.
آقای سعادتی در نشستی به عنوان "جوانان و چشماندازهای صلح" به میزبانی انستیتوت مطالعات حکومتداری خوب برگزار شد، دیدگاههای مطرح شده دو طرف درباره صلح متفاوت دانست، اما آغاز دوباره این گفتگوها را برای پایان این اختلاف مهم خواند.
او افزود: "هیچ یک از اطراف، نه ما شورای عالی مصالحه، دولت افغانستان، نظام جمهوری اسلامی افغانستان و نه طالبان تحت هیچ شرایطی و هیچ بهانهیی نباید حتی یک روز این میعاد را به تاخیر بیندازد."
هفته گذشته هیئتهای مذاکراتی دو طرف پس از ارائه فهرستی از پیشنهادهای خود برای بحث در مذاکرات به یک دیگر، تصمیم گرفتند که این گفتگوها برای مشورت بیشتر برای 21 روز به تعویق بیافتد.
با این همه، یک عضو هیئت مذاکرهکننده دولت افغانستان دور بعدی گفتگوها را پر از چالش میداند.
امین احمدی میگوید دور بعدی این گفتگوها روی موضوعات اصلی که محتویات گفتگو های صلح است میچرخد.
آقای احمدی آتشبس و چگونگی نظام آینده افغانستان را دو موضوع مهم و چالشبرانگیز این دور میداند.
آقای امینی گفت: "خواست نخست این است که چگونه به جنگ پایان ببخشیم، خشونت ها را از بین ببریم. خواست دوم این است که چگونه از ارزشهای جمهوری اسلامی افغانستان دفاع کنیم و صلحی به وجود بیاوریم که در حقیقت همراه باشد با ارزشهای جمهوری اسلامی افغانستان."
به گفته عضو هیئت مذاکرهکننده دولت افغانستان، طالبان دیدگاه متفاوتی در مورد این دو موضوع دارند و حتی در فهرست موضوعهایی که برای مذاکره مطرح کردهاند که ارزشهای جمهوری اسلامی افغانستان را با خطر روبهرو میکند.
هرچند آقای احمدی در این مورد توضیح بیشتر نداد، اما گفت که طالبان هنوز هم از امارت نگذشتهاند و بهگونهای بر آن تاکید میکنند.
طالبان در این مورد چیزی نمیگویند، اما پیش از این خود را متعهد بر ادامه گفتگوهای صلح دانسته و بر آغاز گفتگوهای صلح در زمان تعیین شده تاکید کردهاند.
او افزود: "جوانان و چشماندازشان در مورد صلح" دومین بحث جوانان و ارائه دیدگاههای آنها در مورد صلح بود که بخش بزرگی از آن بر دیدگاه جوانان در مورد صلح تمرکز بود.
اگرچه شورای عالی مصالحه ملی از طالبان انتقاد کرد که در گفتگوهای صلح به دیدگاه جوانان توجه نمیکنند، اما شماری از جوانان با انتقاد از حکومت گفتند که سهم جوانان را در این گفتگوها از نشانی سیاسی برگزیدهاند.
مهناز نوری