قتلهای هدفمند در کابل ادامه دارند، اما این بار قربانیان این هدفها دو قاضی زن بودند.
این رویداد واکنش هایی را برانگیخته است.
راس ويلسن کاردار سفارت امریکا در کابل میگوید: "طالبان باید درک کنند که چنین اقداماتی که مسئولیت دارد، خشم جهانیان را برانگیخته و اگر قرار است صلح به افغانستان برسد، باید آنها را متوقف کند."
گفتوگوهای صلح خشونتها را افزایش داده اند.
اليسن بِليِك سفیر بریتانیا در کابل در برابر این حمله واکنش نشان داده و در صفحه تویتر خود نوشته است: "ما تمامی حملهها بر غیرنظامیان را نکوهش میکنیم و خواهان یک بررسی بی درنگ در مورد مسئولان آن هستیم."
شهرزاد اكبر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز در صفحه تویتر خود با واکنش در برابر قتل این قاضیان زن نوشته: "افغانستان یکی از مهمترین دستاوردهايش - کادرهای مسلکی و با سواد را از دست مىدهد. دیده میشود که این کشتارهای سیستماتیک اند و جهان تنها نظاره میکند."
هيدر بار پژوهشگر دیدبان جهانی حقوق بشر در حساب تویتر خود نوشته: "يك درصد از قاضیان زن در افغانستان امروز كشته شدند. گفتوگوهای صلح خشونتها را افزایش داده اند."
حوالی ساعت ۸:۳۰ صبح امروز یکشنبه (۲۸ جدی) یک موتر حامل قاضیان زن در جادهٔ دهم تایمنی مربوط حوزه دهم پولیس آماج تیر اندازی قرار گرفت.
فردوس فرامرز سخنگوی فرماندهی پولیس کابل به رادیو آزادی گفت: "امروز، دو کارمند ستره محکمه کشور توسط یک فرد مسلح ناشناس در منطقه حوزه دهم امنیتی کابل مورد اصابت گلوله قرار گرفتند و کشته شدند دیگری زخمی شد. این حادثه توسط نیروهای امنیتی تحت تحقیقات جدی است."
آقای فرامرز از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد. هیچ گروهی تاکنون مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
در همین حال، احمد فهیم قویم سخنگوی ستره محکمهٔ کشور به رادیو آزادی گفت که این دو زن کشته شده قاضی بودند.
آقای قویم همچنین از ارائه جزئیات بیشتر در مورد هویت آنان خودداری کرد: "در این حادثه دو قاضی ستره محکمه کشته و راننده آنان زخمی شد. به نظر من فاش کردن نام آنان ضروری نیست. زیرا همکاران آنان نیز با خطر روبهرو میشوند."
قتلهای هدفمند اخیراً در افغانستان به ویژه در کابل یک مشکل جدی بوده است.
در چند ماه گذشته شماری از فعالان جامعه مدنی، خبرنگاران و فعالان حقوق زنان کشته شده اند.
فرشته کوهستانی، فعال حقوق زنان در کاپیسا، در پنجم جدی آماج افراد مسلح ناشناس قرار گرفت و کشته شد و نیز ملاله میوند گوینده تلویزیون خصوصی انعکاس در جلال آباد توسط افراد مسلح ناشناس در بیستم قوس کشته شد.
پیش از این، شماری از فعالان زن در مناطق مختلف افغانستان بهگونه مشابه هدف قرار گرفته بودند.
این رویدادها نگرانیهای جدی ایجاد کرده اند حتا برخی از فعالان جامعه مدنی و خبر نگاران را مجبور به ترک کشور کرده است.