- نیویارک تایمز
روزنامه نیویاک تایمز در شماره اخیرش مطلبی را در مورد افغانستان به نشر رسانیده تحت عنوان "هیچ محل در کابل امن نیست و ترس حاکم شده است".
مقاله از عدم اطمینان و وحشت حاکم در کابل یاد کرده، مینویسد که ترس به یک شیوهای از زندگی مبدل شده است.
نیویارک تایمز سخنان شمسالله امینی دکاندار جوان در تایمنی را گرفته که گفته "اگر سوار موتر هستید میترسید، پیاده میروید میترسید، در دکان باشید میترسید".
به نوشته نیویاک تایمز ترس و هراس از دیر به اینسو بخشی از زندگی افغانها بوده و مرگ در حمله طالبان نیز هر لحظه محتمل.
ولی در این روزها باوجود آن که مذاکرات نمایندگان دولت و طالبان در دوحه ادامه دارد، احساس میشود که زندگی در کابل خیلی شکننده شده است.
نیویارک تایمز در ادامه مینویسد، در حالی که طالبان در اکثر نقاط افغانستان فعال اند و هر روز گزارشهایی از عقبزنیهای نیروهای افغان به دست میرسد، سوالهای مطرح میشود که آیا برگشت طالبان در یک آینده نزدیک محتمل است؟
نیویارک تایمز از کشته شدن دو قاضی زن نیز یاد کرده که به روز یکشنبه در جادهای در کابل با آتش گلوله افراد مسلح موتر سایکل سوار کشته شدند.
روزنامه توییت شهرزاد اکبر رئیس کمسیون حقوق بشر افغانستان را نیز گرفته که بعد از مرگ این دو قاضی ستره محکمه نوشته بود "افغانستان از آنچه رنج میبرد که به نظر میرسد یک کشتار سیستماتیک و یک جهان سیلبین است".
- گاردین
روزنامه گاردین چاپ بریتانیا نیز مقاله را در مورد کشته شدن همین دو قاضی زن در کابل به نشر رسانیده و از حاجی مصطفی هروی برادر ذکیه هروی یکی از این قاضیها حکایت میکند که به آژانس خبری فرانسه گفته است، مصروف صرف صبحانه بودند که صدای شلیک را شنیدند و کودکانش فریاد زدند.
در این حمله نخست راننده موتر حامل این قاضیان ستره محکمه هدف قرار گرفت و بعداً ذکیه هروی و همکارانش.
ذکیه در پیشانیاش گلوله خورد و همکارش قدریه نیز در این حادثه کشته شد.
گاردین نیز از پدیده ترس و وحشت یاد کرده که در کابل حکمفرماست و نوشته به دنبال سلسلهای از حملههای هدفمند اخیر بر افغانهای سرشناس به شمول سیاسیون، خبرنگاران، داکتران، فعالان و عالمان دین ترس در کابل حاکم است.
حاجی مصطفی هروی به آژانس خبری فرانسه گفته، فکر نمیکرد خشونت به خانه آنها
برسد.
باوجود آن که مسولیت این حمله را کسی به دوش نگرفته، هروی میگوید طالبان خواهرش را کشته اند و حکومت در حفاظت مردم ناکام است.
ذکیه هروی ۴۷ ساله کار در ستره محکمه را در سال ۱۹۹۲ آغاز کرد، در زمان حاکمیت طالبان از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در پاکستان مهاجر بود و بعد از سقوط طالبان در سال ۲۰۰۲ به کشور برگشت.