تشکیل حکومت موقت وحدت ملی در لیبیا بعد از سقوط نظام معمر القذافی و ده سال هرج و مرج، اولین گام بسمت انتقال قدرت در این کشور میباشد.
به اساس این اقدام مهم که میتواند نقطه عطف در لیبیا باشد چهار رهبر از غرب، شرق و جنوب لیبیا وظیفه دارند که ملت این کشور از هم پاشیده را متحد بسازند.
۷۵ عضو هیئت لیبیا در مذاکراتی که به تلاش سازمان ملل متحد در شهر ژینو سویس برگزار شده بود عبدالحمید دبیبه انجنیر ۶۱ ساله را به حیث صدراعظم دوره انتقالی در این کشور تعیین کردند.
حکومت انتقالی تا ماه دسمبر قدرت را بدست خواهد داشت و بعد از آن انتخابات برگزار میشود.
بعد از ناکامی حکومت وفاق ملی لیبیا در طرابلس تحت رهبری فیاض السراج که در سال ۲۰۱۵ قدرت را بدست گرفت، تشکیل حکومت موقت وحدت ملی آغاز نو برای لیبیا میباشد.
حکومت وفاق ملی هم به تلاشهای سازمان ملل متحد ایجاد شده بود.
اما لیبیا بخاطر اختلافات بین این حکومت و طرفداران جنرال سابق خلیفه حفتر در باطلاق خشونت و جنگ سقوط کرد.
ستیفانی ویلیمز سرپرست نماینده خاص سازمان ملل متحد برای لیبیا که زمینه برگزاری مذاکرات یک هفتهای را در سویس برای طرفهای لیبیا فراهم ساخت این پیشرفت را یک لحظه تاریخی خواند.
آنتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد گفته که او باور دارد که این یک راه خروج از بنبست است.
مردم لیبیا با احتیاط از این گام استقبال کرده ولی هنوز باور ندارند که در ماه دسمبر انتخابات برگزار شود و ترس دارند که شاید این موافقتنامه هم مانند پیمانهای قبلی نتیجه دلخواه ندهد.
بریتانیا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا و ایالات متحده از تشکیل حکومت موقت وحدت ملی در لیبیا استقبال کرده ولی در مورد راه دشوار در پیش هشدار داده اند.
دبیبه در دوران معمر القذافی رهبر سابق لیبیا که حکومتش در نتیجه قیامهای سال ۲۰۱۱ سرنگون و خودش کشته شد، رئیس یک شرکت بزرگ سرمایه گذاری و انکشاف در لیبیا بود.
این تاجر ۲۱ روز وقت دارد که کابینه خود را تشکیل و تا ۱۹ مارچ رای اعتماد پارلمان را بدست آورد.
یک شورای ریاستی سه نفری انتخاب شده که اداره موقت وحدت ملی را رهبری میکند تا این کشور شمال افریقا را در ۲۴ دسمبر به صندوق رای سوق بدهد.