وزیر سرحدات و قبایل افغانستان از بروز مشکلات و اختلافاتی در مرزهای این کشور با پاکستان و ایران خبر داده است.
محبالله صمیم وزیر سرحدات و قبایل افغانستان گفته که همسایگان شرقی و غربی افغانستان مرتکب تخلفات مرزی شدهاند. آقای صمیم روز چهارشنبه در جلسه گزارشدهی دولت به ملت گفت که مواردی از نقض خطوط مرزی شناسایی و با حکومت در میان گذاشته شده است.
آقای صمیم گفت: "خط دیورند و مرزهای ما با سایر کشورها به طرق مختلف نقض شده است. وزارت سرحدات و قبایل مطابق سیاست خود، این تخلفات را شناسایی و ثبت کرده است و اقدامات بیشتری را برای جلوگیری از آنها انجام خواهد داد. در ۹۲۵ کیلومتر مرز با ایران، اسکلههای مرزی تمدید شدهاند و پس از دههها، نقاط صفری دوباره احداث و مشخص شدهاند."
وزیر سرحدات و قبائل افغانستان گفت که تخریب کرانههای جنوبی آمو نیز تأیید شده است که همهساله در فصل بهار با طغیان آب بخشهایی از خاک افغانستان زیر آب میرود.
اما او در مورد تخلفهای مرزی همسایهها توضیح بیشتری نداد.
از سویی دیگر به ادامه حسابدهی دولت به ملت، حبیبالرحمان رئیس انسجام امور کوچیها گفت که هرچند در مقایسه به گذشته برای کوچیها بیشتر کار شده، اما هنوزهم با مشکلهای زیادی روبهرو هستند.
او همچنین گفت که برخی برای تأمین منافع شخصی خود، کوچیها را تنها به یک قوم نسبت میدهند و این امر آنها را از حقوقشان بیبهره کرده است.
او افزود: "هیچ کس باید اینگونه اشتباه نکنند که کوچیان را محدود به قومی کنند. با در نظرداشت تاریخ افغانستان، کوچیان قوم نه بلکه قشر هستند. هر آن کسی که به قوم منسوب میکنند، آنان یا مافیای زمین هستند یا بهگونهای منافع خود را در خطر میبینند که این موضوعات را مطرح میکنند. ما با ثبوت و شواهد میگوییم که کوچی قوم نیست، بلکه قشر است."
او اگرچه مشخص نکرد که چه کسانی این موضوع را چنین مطرح میکنند، اما افزود که از دامن زدن به این موضوع دست بردارند.
رئیس انسجام امور کوچیها، کوچیگری را در منطقه و جهان فرصت بزرگ اقتصادی خواند.
آقای حبیبالرحمان همچنین گفت که کوچیها در یک سال گذشته بیش از ۵ هزار کوچی پاسپورت و تذکره الکترونیکی گرفتهاند.
او افزود که به دلیل گسترش ویروس کرونا تنها ۷۰ درصد از ۲۰۲ میلیون افغانی بودجه اداره کوچیها در سال ۱۳۹۹ مصرف شده است.
رئیس اداره انسجام امور کوچیها افزود که برای کودکان کوچی ۲۳۱ مکتب وجود دارد و ۵۹ مکتب آن ساختمان ندارد.