لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۴

"میدان‌های هوایی افغانستان مورد توجه قاچاقبران موادمخدر قرار گرفته است"


میدان هوایی حامد کرزی
میدان هوایی حامد کرزی

سازمان ملل: میدان‌های هوایی افغانستان مورد توجه قاچاقبران موادمخدر قرار گرفته است.

سازمان ملل می‌گوید، قاچاقبران تلاش می‌کنند تا از میدان‌های هوایی افغانستان به عنوان مسیر قاچاق موادمخدر استفاده کنند.

در کنار قاچاق موادمخدر از طریق سرحدات، میدان‌های هوایی افغانستان نیز در سال‌های اخیر به مسیر قاچاق موادمخدر از افغانستان به خارج و برعکس آن مبدل شده است.

موادمخدر از طریق میدان‌های هوایی بیشتر در بطن انسان قاچاق می‌شود، از همین رو، وزارت امور داخله افغانستان به کمک ایالات متحده امریکا، جاپان و اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل، مرکز تخلیه موادمخدر بطنی را ایجاد کرد.

مواد مخدر
مواد مخدر

اسکات ونهولد معاون سفارت امریکا در کابل می‌گوید، ایجاد این مرکز با پولیس کمک خواهد کرد تا از قاچاق موادمخدر به خارج و ورود آن به افغانستان جلوگیری کند.

او افزود: "موادمخدر و قاچاق آن یکی از چالش زیانبار امروز در جهان است. قاچاق موادمخدر سبب افزایش فساد اداری، تقویت مالی شورشیان، ضعف در حاکمیت قانون شده و حکومت را بی‌ثبات می‌سازد. مرکز تخلیه موادمخدر بطنی با پولیس مبارزه با موادمخدر و پولیس سرحدی کمک خواهد کرد تا از قاچاق موادمخدر به افغانستان و خارج از کشور جلوگیری کنند."

بر بنیاد معلومات مرکز عدلی و قضایی مبارزه با موادمخدر افغانستان، در ۹ ماه گذشته محاکم این مرکز ۷۷۷ قاچاقبر را به حبس محکوم کرده که از این میان، ۶۰ تن آنان قاچاقبرانی اند که می‌خواستند موادمخدر را در بطن‌های شان از طریق میدانهای هوایی افغانستان، به کشورهای ترکیه، هندوستان و شهر دُبی قاچاق کنند.

علاوه بر آن، دو شهروند فرانسه و بلجیم نیز در اواسط سال جاری شمسی هنگامی در میدان هوایی حامد کرزی دستگیر شدند که می‌خواستند تابلیت‌های نشه آور به ارزش مجموعی بیش از یک میلیون دالر را به افغانستان قاچاق کنند.

مارک کولهن رییس اداره مبارزه با موادمخدر و جرایم سازمان ملل در افغانستان می‌گوید، تمرکز قاچاقبران به قاچاق موادمخدر از طریق میدان‌های هوایی افغانستان بیشتر شده است.

او افزود: "میدان های هوایی افغانستان با گذشت هر روز بیشتر از پیش از سوی قاچاقبران موادمخدر مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد و آنان می‌خواهند که موادمخدر دست داشته شان به میزان بیشتر به بازارهای جهانی برسد. ارزیابی‌ها در بخش کشت کوکنار نیز نشان می‌دهد که تنها در سال ۲۰۱۹ میلادی دهقانان افغان ۱۴عشاریه ۵ میلیون دالر امریکایی را از زمین‌های شان مالیه پرداخته اند که بیشتر آن به طالبان رسیده است."

بر علاوه نسب وسایل تشخیص موادمخدر در میدان‌های هوایی، وزارت داخله افغانستان تیم‌های سیار پولیس را نیز در مسیر شاهراه کابل، بدخشان، بغلان، نیمروز، هلمند و هرات ایجاد کرده است که با وسایل کشفی مجهز بوده و با ایجاد پوسته‌های تلاشی، از قاچاق موادمخدر جلوگیری می‌کنند.

محمد هاشم اورتاق معیین مبارزه با موادمخدر وزارت داخله می‌گوید، ظرفیت٬های پولیس مبارزه با موادمخدر بلند رفته و تلاش می‌شود تا آنان با وسایل پیشرفته تخنیکی مجهز شوند.

محمد هاشم اورتاق معین وزارت داخله افغانستان
محمد هاشم اورتاق معین وزارت داخله افغانستان

او افزود:‌"معینیت مبارزه با موادمخدر در هماهنگی با همکاران بین‌المللی توانسته است که تجهیزات کشفی، به شمول اکسری‌ها را در میدان‌های هوایی افغانستان نسب نماید و دست آوردهای قابل ملاحظه در بخش دستگیری قاچاقبران بطنی داشته‌ایم. گفته می‌توانم که پولیس مبارزه با موادمخدر در راستای مسلکی شدن قدم نهاده است."

در حال که کشت کوکنار در افغانستان در مقایسه به سال گذشته امسال ۳۷ درصد افزایش یافته و ساحه کشت آن از ۱۲ ولایت به ۲۲ ولایت گسترش یافته است، اما وزارت داخله می‌گوید، آنان بالای دستگیر قاچاقبران تمرکز خواهند کرد.

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:12 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG