برخی از باشندگان ولایت دایکندی میگویند به تازگی جنگ در مناطقشان افزایش یافته.
تعدادی به نیلی مرکز دایکندی گریخته اند.
مقامهای محلی میگویند که دایکندی در مرکز افغانستان از یک سال به این طرف هر از گاهی گواه حملات گروه طالبان بوده.
افزایش ناامنی در ولسوالی کجران دایکندی نزدیک ولایت ارزگان، پای حسن ۴۵ ساله را به شهر نیلی مرکز این ولایت کشانده.
به گفته حسن گروه طالبان همواره از ولایت ارزگان به این ولسوالی حمله میکنند.
حسن میگوید به تازگی بر اثر حملههای شبانۀ طالبان بر روستای لخ توغی کجران به اعضای خانواده او آسیب رسیده: "یک پسر کاکایم کشته شد. یکیاش هم زخمی است. حالا عیالش غیر از خدا هیچکسی ندارد. حالا هم وضعیت منطقه ما بحرانی است. طالبان ممکن است هر لحظه حمله کنند."
حسن با خانواده هفت نفری خود و زن و فرزندان پسر کاکای کشته شدهاش سه روز میشود که به مرکز دایکندی آمده، به امید آنکه حکومت به دادشان برسد و آنها را از جنگ و آوارگی نجات دهد.
محمد صداقت ۴۵ ساله یکی دیگر از باشندگان روستای لخ توغی است.
او میگوید هر شب با خانوداه ده نفریاش از ترس طالبان روستایش را ترک میکند و به روستای دیگر میرود و روزانه بر میگردد تا به کشت و کارش رسیدگی کند: "به مردم اصلاً خوب نیست. زندگی برای ما خیلی دشوار شده. حالا پنج هزار نفر تحت تسلط طالبان قرار داریم."
صداقت میگوید طالبان همواره از مردم این روستا باج میگیرند و هر از گاهی شب هنگام دست به حملات تهاجمی میزنند.
غیرت جواهری، عضوی شورای ولایتی دایکندی میگوید که تحرکات جنگجویان در برخی از مناطق این ولایت افزایش یافته: "آنها حتی شیوه جنگیشان را تغییر داده. حتی ماین در مسجد گذاشته و دروازه منبر را شکستاندند. خانههای مردم را تسخیر کردند و در آنها سنگر گرفتند. از طرف دیگر طالبان بین گیزاب و پاتو همچنان تعبیه نیرو میکنند. در ساحه کجران و پاتو بسیار فعال شده."
جواهری وضعیت امنیتی در ولسوالیهای پاتو، ناوه میش و کجران را شکننده میخواند.
محمد عالی ارزگانی معاون والی دایکندی با جواهری موافق است. او میگوید طالبان بیشترین حملاتشان را در شب با استفاده از تجهیزات پیشرفته انجام میدهند: "طالبان تمام تلاششان این است که پل ارتباطی بین کجران و نیلی مرکز دایکندی را تخریب کنند. متأسفانه طالبان از دوربینهای لیزری شب بین استفاده میکنند که ما نداریم."
باوصف تلاشها برای برقراری صلح در افغانستان، از افزایش ناامنی و جنگ در مناطق مختلف گزارش میشود.
مردم عادی در دایکندی و جاهای دیگر خواستار برقراری آتشبس اند. اما طالبان گفته اند که در مورد آتشبس در میز مذاکرۀ صلح بحث میکنند.
هیئتهای دولت افغانستان و طالبان از ماه سپتمبر پارسال در دوحه قطر چند ماه به گونهای وقفهای گفتوگو کردند اما نتوانستند بر سر آتشبس توافق کنند. حال نشستی دیگری در مورد صلح افغانستان در ترکیه در راه است.
پیشاپیش، دیبرا لاینز نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد در افغانستان هشدار داده که اگر خشونتها کاهش نیابد، گفتوگوهای صلح موفق نخواهد شد.