ایالات متحده سهولتهایی را در زمینۀ تولید واکسین کرونا ایجاد کرده.
مقامها گفته اند که هدف آن است که روند تولید واکسین کرونا تسریع شود.
اترین تای نمایندهٔ تجارتی ایالات متحده موقف ادارهٔ جوبایدن در ارتباط به لغو جواز تولید واکسین ضد بیماری کووید-۱۹را دیروز (چهارشنبه) در اعلامیه ای بیان کرد.
خانم تای در این اعلامیه گفته که حکومت امریکا به حفاظت از این حق قویا معتقد است. اما به گفتهٔ او به هدف پایان دادن به همه گیری ویروس کرونا از لغو آن، حمایت می کند.او افزود.
او گفت: "همهگیری ویروس کرونا یک بحران صحی جهانی است و شرایط فوقالعادهٔ همهگیری ویروس کرونا، خواهان تدابیری فوقالعاده میباشد."
اما خانم تای هشدار داده که رسیدن به اجماع جهانی مورد نیاز برای لغو حق جواز تولید واکسین مطابق اصول سازمان تجارت جهانی، زمانگیر است.
او افزود، هرچند، واکسین مورد نیاز امریکا تامین است، اما دولت جو بایدن به تلاشهای خود در همکاری با بخش خصوصی و همه شرکا، برای تولید و توزیع واکسین ادامه میدهد.
به گفتهٔ او این کار همچنان برای افزایش مواد اولیه مورد نیاز جهت تولید واکسین ضد کرونا نیز انجام خواهد شد.
تِدروز ادهانم گابرِسوس رئیس سازمان صحی جهان ( دبلیو ایچ او) این اعلان ایالات متحده را «لحظاتی با اهمیتی» در مبارزه با کوید ۱۹ خوانده است.
اما فدراسیون بینالمللی تولید کنندگان و انجمن دواسازان در این مورد ابراز نا امیدی کردند.
گروه لابی این نهاد ها در اعلامیه گفتند که لغو این جواز، نه تولید را افزایش میدهد و نه هم، راه حلهای عملی را فراهم می کند که برای مبارزه با این بحران جهانی ضروری اند.
انجمن دواسازان میگوید، تولید واکسین ضد ویروس کرونا پیچیده است و با لغو جواز نمیتوان آن را افزایش داد.
این انجمن همچنان افزود که این اقدام میتواند به ابتکار و نوآوری آسیب برساند.
به دنبال انتشار خبر احتمالی تعلیق جواز تولید واکسین کرونا، سهام شرکتهای بزرگ دارویی تولیدکننده واکسین کرونا از جمله فایزر، مدرنا و بیو ان تک به شدت کاهش یافت.