تفاهمنامهای میان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان، کمیته هالند و اداره زراعت و خوراک ملل متحد برای کمک به مالداران آسیبپذیر از ویروس کرونا امروز (۱۹ ثور) امضا شد.
کرونا ویروسی که تاکنون آسیبهای زیادی مالی و جانی به مردم رسانیدهاست.
بخش زراعت و مالداری افغانستان از آسیب کرونا در امان نمانده است. بیشتر مردم افغانستان مشغول زراعت و مالداری هستند.
هلال ۴۰ ساله در محله چکاک ولایت بادغیس زندگی میکند. او چند رمه گوسفند دارد و در این ولایت مشغول چوپانی است.
از زیانهای که کرونا به او رسانیده چنین میگوید: "در دیگر سالها این مالها به هرات و کندهار میرفت. به خارج از کشور صادر میشد، اما در این وقت مرزها بسته شد. بهخاطر انتقال این مرض ما نتوانستیم این را به دیگر جاها صادر کنیم. لذا قیمت این بسیار ناچیز شد. در ضمن اینکه پشم انتقال نشد شیر، آن را کسی نخرید. روغن آن را کسی فروخته نتوانست."
با این حال وزارت زراعت، آبیاری و مالداری میگوید که تفاهمنامهای با کمیته هالند و اداره زراعت و خوراک ملل متحد امضا کردهاست.
این تفاهمنامه روز یکشنبه از سوی انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری و ریموند بریسکو رئیس اجرایی کمیته هالند برای افغانستان امضا شد.
آقای احدی در این نشست گفت که براساس این تفاهمنامه به ارزش ۱۵۴ میلیون افغانی به مالداران آسیبپذیر به ویژه به مالداران کوچی که در نتیجه شیوع ویروس کرونا خساره دیدهاند، کمک میشود.
آقای احدی افزود که پول این پروژه را صندوق بینالمللی توسعه زراعت میپردازد.
او گفت: "مفاد بیشتر این پروژه به کوچیان میرسد. بهگونه مشخص چیزی زیادی نیست، اما قابل یادآوری است که نزدیک به یک هزار متریک تُن خوراکه حیوانی توزیع میشود. ۱۵ کلینیک حیوانی برای حیوانات نیز ساخته و آگاهیهای عامه داده میشود."
به گفته آقای احدی، این وزارت تلاش میکند تا برنامه گستردهتری برای بهبود وضعیت مالداری در کشور راهاندازی کند.
در همینحال، ریموند بریسکو رئیس اجرایی کمیته هالند در افغانستان گفت که برنامه کمک به مالداران آسیبپذیر به صورت مشترک توسط این کمیته و پروژه "کلپ" که مربوط به وزارت زراعت است، به پیش برده میشود.
آقای بریسکو گفت که گسترش ویروس کرونا، به تمام صنایع و کارها تاثیر گذاشته اما مالداران و خانوادههای فقیر در محلهای دور افتاده را بیشتر آسیبپذیر کردهاست.
بریسکو میگوید: "این پروژه به مردم افغانستان کمک میکند تا برنامههای لازم را روی دست گیرند. همچنین به جبران زیانها و تاثیرهای ناشی از ویروس کرونا، کمک میکند، بهویژه آنانی که در جریان گسترش ویروس کرونا بیشتر زیانمند شدهاند تا به آنان کمک شود. هدف اصلی این پروژه بهگونهای مشخص کوچیها است. "
در همینحال، حبیبالرحمان رئیس کمیته انسجام امور کوچیها، در این نشست گفت که انتظار دارد تا خدمات برای کوچیها بهبود یابد.
این در حالیست که بیشتر مردم افغانستان از رهگذر زراعت و مالداری مصارفشان را تامین میکنند، آنچه که در یکسال گذشته کرونا به آن زیان رسانید.