لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۸

ادامه خشونت‌ها در افغانستان؛ حدود شش هزار خانواده از آغاز سال ۱۴۰۰ بیجا شده‌اند


بیجا شدگان داخلی در نتیجه جنگ‌ها در افغانستان
بیجا شدگان داخلی در نتیجه جنگ‌ها در افغانستان

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان می‌گوید از آغاز سال جاری شمسی، ادامۀ خشونت و درگیری‌ها، باعث بیجا شدن هزاران خانواده از مناطق اصلی‌شان شده است.

عبدالباسط انصاری مشاور مطبوعاتی و سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "از آغاز سال ۱۴۰۰ شمسی تا اکنون از ولایات مختلف افغانستان به شمول لغمان، هلمند، کندهار حدود شش هزار خانواده به دلیل ناامنی و خشونت‌ها آواره شده‌اند."

به گفتۀ آقای انصاری، در سال‌جاری این وزارت به حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ خانوادۀ بیجا شده، کمک کرده است.

در این حال شارژدافیر و سرپرست سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کابل بار دیگر از طالبان خواسته که حمله‌ها بر نیروهای افغان را متوقف کرده، آتش‌بس کنند.

راس ویلسن روز گذشته (سه‌شنبه ۲۵ می) در یک توییت از طالبان خواست، تا از حمله‌های‌شان به نیروهای افغان و افراد ملکی خودداری کنند.

آقای ویلسن، همچنان از طالبان خواسته که به جای ادامۀ جنگ به مذاکرات صلح حاضر شوند.

راس ویلسن توییت صدیق صدیقی معاون وزارت داخلۀ افغانستان را دوباره نشر کرده که در آن گفته شده، پس از جنگ‌های شدید در لغمان شماری از دختران این ولایت امتحانات کانکور را سپری می‌کنند.

در چند روز گذشته، از درگیری‌های شدید در شماری ولایت‌های افغانستان از جمله لغمان گزارش داده شده است.

علاوه بر درگیری مسلحانه، در مورد افزایش قتل‌های هدفمند شماری از مقام‌ها، فعالان جامعۀ مدنی، خبرنگاران و سیاستمداران افغان نیز ابراز نگرانی می‌شود.

الیاس داعی، خبرنگار فقید رادیو آزادی در هلمند
الیاس داعی، خبرنگار فقید رادیو آزادی در هلمند

بر اساس گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر(هیومن رایتس واچ)، از اول سپتمبر تا ماه می سال جاری، ۱۷ فعال حقوق بشر و خبرنگار به شمول محمد الیاس داعی خبرنگار رادیو آزادی در افغانستان، کشته شده‌اند.

محمدرضا جعفری، مسوول اطلاع‌رسانی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، روز گذشته به رادیو آزادی گفت: "قتل‌های هدفمند، ضمن قربانی گرفتن از افراد غیرنظامی، فضای ترس و ناامیدی را در کشور ایجاد کرده است. متأسفانه عاملان این گونه حملات شناسایی و مجازات نشده اند و پاسخ حکومت هم در این مورد قناعت‌بخش نبوده است. تمامی طرف‌های جنگ و صلح افغانستان در برابر جان خبرنگاران، فعالان جامعه مدنی، حقوق بشر و غیرنظامیان مسوول هستند."

با آغاز پروسۀ خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ناامنی و خشونت‌ها در این کشور افزایش یافته است.

خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان اول ماه می آغاز شد و تا یازدهم سپتمبر سال‌جاری میلادی ادامه خواهد یافت.

آرشیف، شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان
آرشیف، شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان

ینس ستولتنبرگ سرمنشی پیمان ناتو روز سه‌شنبه گفت که خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان بطور منظم پیش می‌رود.

آقای ستولتنبرگ همچنان گفته که پیمان ناتو به ادامۀ همکاری با افغانستان متعهد است.

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحدۀ امریکا یا پنتاگون نیز روز دوشنبه گفت که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به معنی تنها گذاشتن این کشور نیست.

XS
SM
MD
LG