سه کارمند شرکت برشنا هنگام بازسازی پایههای منهدمشدۀ برق جان باختند.
سنگر نیازی، سخنگوی این شرکت به رادیو آزادی گفت که تا اکنون مشخص نیست ک این افراد در نتیجه جنگ یا برق گرفتگی جان خود را از دست دادهاند.
سید جیلانی که پانزده روز از آغاز کار در شرکت برشنا میگذرد، جمعه پیش هنگام بازسازی خط برق، که در جریان درگیری میان نیروهای امنیتی و مخالفان مسلح دولت قطع شده بود، جان باخت.
فرهاد، برادر سید جیلانی، میگوید که برادرش سرپرست یک خانواده دوازده نفری بود که در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند.
او میگوید: "جیلانی سرپرست خانواده ما بود که سرپرستی پدر و مادر مریض، خواهران و برادران را میکرد. جیلانی تنها کسی بود که وظیفه داشت. مادرم از چند سال به این سو مریض است و خدمت او را میکرد، اما حال همگی بیسرپرست شدند. جیلانی در زندگی مشکلات زیادی را سپری کرد و در یک خانه کرایی زندگی میکرد و یگانه ستون خانواده بود که از بین رفت."
سید جیلانی ۳۸ ساله پدر سه دختر بود. خانواده او در نتیجه جنگها از ولایت پروان به پلخمری آواره شد و حالا همانجا زندگی میکند.
فرهاد با گریه میگوید که فرزندان جیلانی از چند روز به این سو در مورد پدرشان میپرسند، اما آنان هیچ پاسخی ندارند.
او میگوید:"کودکان جیلانی عذر میکنند که بدانند پدرشان کجاست، اما ما جوابی برایشان نداریم. ستون خانه بود که سرپرستی مادر و پدر را میکرد و یک کوه بزرگ بود که ما از دست دادیم. جیلانی برای شرکت برشنا صادقانه خدمت میکرد."
این در حالی است که به گفته شرکت برشنا، در ۳ ماه گذشته ۳۱ پایه برق در ولایتهای مختلف تخریب شده است. به تازگی دیشب یک پایه برق دیگر در منطقه رباط ولسوالی بگرام با انفجار مواد منفجره تخریب شد.
شرکت برشنا میگوید که سه کارمند این شرکت روز جمعه در جریان وصل خط برق، در جریان درگیری تخریب شده بود، جان باختند.
سنگر نیازی، سخنگوی شرکت برشنا روز یکشنبه به رادیوی آزادی گفت که تا به حال مشخص نشده که این افراد در نتیجه جنگ کشته شدند یا برق گرفتگی.
او گفت که هیئتی برلی بررسی این موضوع به محل رویداد رفته است.
آقای نیازی افزود:"دو کارمند به نامهای سید جیلانی و نورالله، که کارمندان تخنیکی بودند، به روز جمعه که در جریان جنگ لینهای تخریب شده بود، به هدف وصل کردن لینهای برق به ساحه رفته بودند، شهید شدند. یک کرینکار هم که از بیرون استخدام شده بود، شهید شده است."
او گفت که تیمهای فنی شرکت برشنا پس از سه ماه تلاش توانستند همه پایههای ویران شده را ترمیم کنند و قرار بود که روز یکشنبه برق وارداتی به گونه کامل به شبکهی اصلی برق وصل شود تا روند توزیع برق کابل و برخی ولایتهای دیگر به حالت عادی برگردد.
این شرکت میگوید که پایه منفجرشده در منطقه رباط ولسوالی بگرام در حال ترمیم است و تیم فنی در تلاش وصل خط برق است.
شرکت برشنا میگوید با وجود بارها تعهد نیروهای امنیتی مبنی بر تامین امنیت پایههای برق، هنوز این مشکل ادامه دارد و این موضوع مایه نگرانی است.
شرکت برشنا نیروهای امنیتی را در تأمین امنیت پایههای برق "ناکام" خوانده است.
اما پرسش اینجاست که چه کسی در تخریب پایههای برق دست دارد؟
با آنکه نهادهای امنیتی در این باره چیزی نمیگویند، اما شرکت برشنا پیش از این در اعلامیهای گفته بود که شاید "باجگیران محلی، زورمندان، شرکتهای وارداتی نفت و مافیا و گروههای جرمی و خرابکار" در این کار دست داشته باشند.
اما پیش از این دفتر معاون اول ریاست جمهوری گفته بود که طرح امنیت پایههای برق در دست تهیه است و به زودی به اجرا گذاشته خواهد شد.