دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل در گزارشی گفته که از آغاز همهگیری ویروس کرونا تا کنون بیش از ۱۲۰ هزار تن در افغانستان به بیماری کوید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان ۲۳هزار و ۶۸۵ تن تنها در دو هفته اخیر آزمایش کرونایشان مثبت شده است.
وثیق نوازیان باشنده هرات برای بار سوم بیماری کرونا را سپری میکند.
این جوان ۳۰ ساله میگوید با وجود دریافت دو دوز واکسین باز هم بدنش در برابر بیماری کوید-۱۹ معافیت کامل کسب نکرده است.
او علت مصاب شدنش را آلوده بودن شهر با ویروس کرونا میداند که با وجود رعایت نکات صحی در محیط کار، باز هم از شر این ویروس در امان نمانده است.
او میگوید: "با وجودیکه من دو دوز واکسین کرونا را دریافت کردم باز هم مصاب به کرونا شدم، با وجودیکه در دفتر کاری تمام موارد بهداشتی مانند پوشیدن ماسک، شستن دستها و فاصله اجتماعی مرعات کردم باز هم مصاب به کرونا شدم چون کرونا در داخل شهر مشبوح شده و انتشار پیدا کرده و به آسانی به اشخاص انتقال پیدا میکند، این موج خطرناکتر از دو موج دیگر است."
دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل نیز در گزارشی وضعیت انتشار ویروس کرونا در افغانستان را بررسی کرده است.
بر اسار آمار درج شده در این گزارش که اول جولای منتشر شده، تنها در دو هفته گذشته ۲۳هزار و۶۸۵ تن آزمایش کرونایشان مثبت شده است.
در این گزارش همچنان آمده که از آغاز همهگیری تا کنون بیش از ۱۲۰ هزار تن در افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شده اند و بیش از ۷۱هزار تن تا کنون بهبود یافتند.
بر اساس معلوماتی که از سوی دفتر هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل منتشر شده، در تمام افغانستان ۳۰ آزمایشگاه ویروس کرونا فعالیت میکنند که ظرفیت ۸۵۰۰ آزمایش در یک روز را دارند.
در همین حال ایننهاد به نقل از WHO (سازمان صحی جهان) آمار غیررسمی مصاب شدهگان ویروس کرونا را به علت مراجعه کم مردم به آزمایشگاهها، بیشتر از این میداند.
سازمان صحیجهان هشدار میدهد که با همهگیری گسترده در افغانستان و عدم رعایت توصیههای بهداشتی از سوی مردم، این ویروس مسبب خطرات بزرگتری در جامعه خواهد بود.
وزارت صحت عامه کشور نیز با تایید این آمار نشر شده وضعیت همهگیری کرونا را تا دو هفته پس از عید قربان نگران کننده میداند.
میرویس علیزی معاون سخنگوی وزارت صحت عامه میگوید: "متاسفانه هنوز هم ویروس کرونا در موج سوم در اوج قرار دارد، ما هنوز در آمار کاهش نمیبینیم پایین آمدن آمار بیشتر به چگونهگی رعایت توصیههای صحی از سوی مردم ارتباط دارد."
این درحالی است بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از زمان شروع همه گیری، تنها ۶۱۲ هزار و ۱۱۲ آزمایش کرونا، برای تمام جمعیت افغانستان انجام شده است.