نشریه میل آن لاین و روزنامه دفینس پُست در شمارههای اخیر خود مطالبی را در مورد پیشنهاد آتشبس احتمالی سه ماهه از سوی طالبان به نشر رسانده اند.
- میل آن لاین
میل آن لاین از قول نادر نادری یک عضو هيئت مذاکراهکننده دولت افغانستان در قطر نوشته که میگوید طالبان طی پیامی آتشبس سه ماهه راپیشنهاد کرده اند و در عوض خواسته اند که حکومت افغانستان ۷هزار زندانی دیگر آنها را رها کند.
- دفینس پُست
روزنامه دفینس پُست از قول آقای نادری مینویسد که گفته است طالبان همچنان از ملل متحد خواسته اند که نام رهبران آنها را از لیست تحریمهای بینالمللی بیرون کند و قیودات وضع شده بر آنها را رفع نماید.
به گفته آقای نادری تقاضای طالبان برای آزادی هفت هزار زندانی آنها یک خواست بسیار بزرگ است.
به نوشته دفینس پُست این تقاضای طالبان دریک زمانی صورت میگیرد که هفته گذشته طالبان ادعا کردند در حدود ۸۵ درصد خاک افغانستان را تحت کنترول خود دارند، به شمول بندر مهم اسلام قلعه با ایران.
این تقاضای طالبان در یک زمانی به رسانهها میرسد که مقامات حکومت افغان میگویند طالبان در مناطقی که تصرف کرده اند بیش از ۲۶۰ بنای عام المنفعه را تخریب کرده اند و در مناطق تحت تصرف خود هیچگونه خدماتی را برای مردم ارائه نمیکنند. طالبان این ادعا را رد کرده و گفته اند، در مناطق تحت تصرف خود امنیت مردم را که نیاز اساسی آنها میباشد تامین کرده اند.
- اندیپندنت
روزنامه اندیپندنت چاپ بریتانیا در شماره اخیر خود نوشته است که سربازان اینکشور هم مانند ممالک دیگر افغانستان را ترک میکنند.
به نوشته اندیپندنت قوای بریتانیا دریک زمانی افغانستان را ترک میکنند که در مورد خطراتی که افغانستان در آینده به آن مقابل میباشد، نگرانی ها اوج گرفته.
به نوشته روزنامه جنگها در افغانستان بیشتر شده و تلفات مردم بیگناه هم هر روز مشاهده میشود و نگرانی در مورد حفظ دست آوردهای ۲۰ ساله در افغانستان هم افزود است از جمله حقوق زنان.
روزنامه اندیپدنت از قول منابع مهم نظامی و استخباراتی کشورهای غربی مینویسد که گفته اند خروج قوای بینالمللی از افغانستان راه را برای فعال شدن دوباره گروه های افراطگرا باز میکند و آنها میتوانند از مناطق دور دست افغانستان استفاده کرده و باز هم حملات بر اهداف غرب را طرحریزی نمایند.
تازه ترین مورد آن کین مک کالم رئیس اداره استخبارات بریتانیا امآی فایف MI5)) میباشد که در این مورد سخن گفته است.
اما روزنامه میافزاید، تصمیم اصلی برای بیرون شدن قوای خارجی از افغانستان در امریکا گرفته شد که کشورهای دیگر آن را تعقیب کردند.
روزنامه هم چنان به فساد اداری گسترده در سطح رهبری افغانستان و تاثیر آن براوضاع اینکشور اشاره کرده است.