صدراعظم عراق قرار است در مورد امکان خروج تمام قوای امریکایی از کشورش با رئیس جمهور امریکا صحبت کند.
مصطفی الکاظمی صدراعظم عراق که حکومتش در داخل تحت فشار جدی گروههای تحت حمایت ایران قرار دارد، به نوشته فرانس پرس، در ملاقات روز دوشنبه خود با جو بایدن رئیس جمهور امریکا، در مورد یک تقسیم اوقات احتمالی برای خروج تمام قوای امریکا از عراق صحبت خواهد کرد.
هرچند امریکا و ایران در جنگ علیه گروه دولت اسلامی داعش فکر مشترک دارند، اما کاظمی از سوی گروههای نظامی تحت حمایت ایران تحت فشار جدی قرار گرفته تا خروج ۲۵۰۰ سرباز امریکایی مستقر در اینجا را تقاضا نماید.
گروههای شیعه که در سایه شبکه شبه نظامی حشدالشعبی فعالیت میکنند متهم اندکه در یک سال گذشته حداقل ۵۰ حمله راکتی را علیه منابع امریکا در عراق انجام داده اند.
سجاد جیاد یک تحقیق کننده عراقی به خبرگزاری فرانس پرس گفته است اگر کدام اعلان مهم در مورد خروج قوای امریکایی از عراق صورت نگیرد، ترس آن وجود دارد که گروههای طرفدار ایران حملات را بیشتر بسازند.
اکثریت سربازان امریکایی که در سال ۲۰۱۴ برای جنگ علیه داعش به عراق فرستاده شدند در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمت از عراق بیرون شدند. قوای باقی مانده امریکایی تحت نام مشاور و مربی واحدهای مبارزه با تروریزم در عراق فعالیت میکنند.
فواد حسین وزیر خارجه عراق که از چند روز به این سو در واشنگتن میباشد به رسانههای عراقی اطمینان داده که در مذاکرات یک تقسیم اوقات برای خروج قوای امریکا از عراق تعیین خواهد شد.
اما رسانههای امریکایی صرف در مورد تغییر نام ماموریت این سربازان سخن میگویند.
رمزی مردینی رمزی مردینی کارشناس امور عراق در انستتوت پیرسنِ پوهنتون شیکاگو به این باور است که کدام تغییر جدی در موقف امریکا در رابطه با عراق ایجاد نخواهد شد. به گفته او ملاقات دو رهبر صرف یک اقدام برای کاهش فشارهای داخلی بر صدراعظم عراق خواهد بود، زیرا یک تصمیم برای خروج تمام قوای امریکا از عراق برای رئیس جمهورامریکا جو بایدن تاوان بزرگ سیاسی خواهد داشت.
او میگوید تصمیم خروج قوای امریکا از عراق در سال ۲۰۱۱ میراث فلاکتباری را در عراق بجا گذاشت که در آنوقت گروه داعش تشکیل شده و به سرعت مناطق بزرگ عراق و سوریه را اشغال کرد.
به نوشته فرانس پرس حکومت عراق فعلاً تنها به مشکلات امنیتی مبتلا نیست بلکه کمبود بیسابقه برق، فساد اداری غیرمحدود فعالیتهای کشنده که گروههای طرفدار ایران به آن متهم اند، شیوع ویروس کرونا و نزول درآمد نفت دامنگیر عراق میباشد و صدراعظم این کشور در واشنگتن بایدکاری را انجام بدهد که توجه از این مشکلات به سمت دیگر سوق داده شود.