خبر ها
سفارت امریکا در کابل به طالبان؛ به عملیات نظامیتان پایان دهید

سفارت ایالات متحده در کابل یک بار دیگر از طالبان خواست که هرچه زودتر به عملیات نظامی کنونی شان در افغانستان، پایان دهند.
سفارت امریکا در حساب تویترش نوشته که این تحرکات نظامی گفتگو ها برای رسیدن به یک توافق را خنثی میکند.
در تویتر سفارت امریکا در کابل همچنان از طالبان خواسته شده که آتش بس کنند. زیرا که جنگ به غیرنظامیان آسیب میرساند و آنها را از خانههای شان بیجا میکند.
از سوی دیگر، معصوم ستانکزی رئیس هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان میگوید، موقف مشترک بینالمللی پروسه صلح را در حرکت میاندازد.
او این سخنان را دیروز (یکشنبه، ۳ اسد) در دیدار با توماس نیکلسن نماینده خاص اتحادیه اروپا برای افغانستان بیان کرد.
مقامهای بلندرتبه حکومت افغانستان و طالبان به روزهای ۱۵ و ۱۶ م ماه جولای در دوحه قطر نشست دو روزه را برگزار کردند.
هیئت بلندرتبه دولت افغانستان بدون دستیابی به آتش بس دوباره به کابل برگشت و محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفت که طالبان نیت صلح را ندارند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا: واشنگتن و مسکو مذاکرات برای عادیسازی ماموریتهای دیپلماتیک را از سر میگیرند

قرار است ایالات متحده و روسیه بهروز پنجشنبه، ۲۱ ماه حمل، مذاکرات در مورد عادیسازی مأموریتهای دیپلماتیکشان از سر بگیرند.
این مذاکرات در شهر استانبول آغاز خواهد شد.
تَمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، روز سهشنبه به خبرنگاران گفت که هیئتهایی از مسکو و واشنگتن دومین دور از مشورتها را که بر فعالیت سفارتها متمرکز است، برگزار خواهند کرد.
خانم بروس تأکید کرد که هیچ موضوع سیاسی یا امنیتی مورد بحث قرار نخواهد گرفت.
او افزود که جنگ در اوکراین «بههیچوجه» شامل آجندا نخواهد بود.
مقامات واشنگتن و مسکو برای آخرینبار، در ۲۷ فبروری در استانبول دیدار کرده بودند.
هر دو طرف، دور اول این مذاکرات را که پشت درهای بسته انجام شد، سودمند توصیف کرده بودند.
ایالات متحده: استیف ویتکاف با ایران گفتوگو میکند

ایالات متحده تایید کرد که استیف ویتکاف، نماینده ویژه این کشور، در پایان هفته با جانب ملاقات خواهد کرد.
اما به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، ایالات متحده تأکید کرد که ویتکاف در این دیدار خواستههایی را درباره برنامه هستهای ایران مطرح خواهد کرد و مذاکراتی در کار نخواهد بود.
تمـی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده، روز سهشنبه به خبرنگاران گفت، ویتکاف، از دوستان دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده که بهعنوان نماینده او در جنگهای غزه و اوکراین نیز کار کرده، روز شنبه با طرف ایران در عمان خواهد دید.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، خانم بروس با اتخاذ موضعی سختگیرانه پیش از آغاز این مذاکرات گفت: «روز شنبه یک ملاقات برگزار میشود. مذاکرات نیست.»
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، گفته است، باور دارد در صورتی که واشنگتن حسننیت نشان دهد، جمهوری اسلامی میتواند با ایالات متحده به توافق برسد.
تورنمنت فوتسال با اشتراک افغانستان در مراکش آغاز میشود

تورنمنت فوتسال امروز، چهارشنبه، ۲۰ ماه حمل، میان تیمهای ملی فوتسال افغانستان، مراکش، چین، و پرتگال در مراکش آغاز میشود.
فدراسیون فوتبال افغانستان روز سهشنبه در صفحهٔ فیسبوک خود از سفر تیم ملی فوتسال کشور بهاینهدف به مراکش خبر داد.
این رقابتها تا روز یکشنبه ادامه خواهند داشت.
تیم افغانستان پس از پایان این تورنمنت، در ۱۶ اپریل بازی دوستانه نیز با تیم میزبان، مراکش، خواهد داشت.
جان باختن ۷ کارگر بشمول ۳ افغان در معدن زغال سنگ در ولایت سمنان ایران

رسانههای ایران گزارش دادند که در نتیجهٔ انتشار گاز در داخل یک معدن زغالسنگ در ولایت سمنان این کشور، ۷ کارگر معدن بهشمول ۳ شهروند افغانستان جان باختهاند.
بهگزارش رسانههای ایران، این ۳ کارگر افغان جانباخته بین ۲۰ تا ۲۵ سال بودند.
این رسانهها نوشتهاند: «یکی از آنها با تخلص «ابراهیمی» ۲۰ ساله، دومی «اکبری» ۲۵ ساله و سومی نیز با تخلص «ابراهیمی» ۲۵ ساله بودهاست.
بر اساس گزارش رسانههای ایران، این رویداد پس از چاشت روز دوشنبه در معدن زغالسنگ جواهر رخ دادهاست.
پناهجویان افغان در ایران عمدتاً مشغول کارهای بسیار دشوار و شاقه هستند و اجازهٔ کار در بسیاری از بخشها را ندارند.
پژوهشگر دیدبان حقوقبشر: پاکستان تعهد عدم بازگرداندن افراد بهجایی که حقوقشان در خطر است را نادیده گرفتهاست

بهدنبال اخراج هزاران مهاجر افغان در جریان یک هفتهٔ اخیر از پاکستان، شماری از سازمانها و گروههای حقوقبشر در این مورد ابراز نگرانی کردهاند.
فرشته عباسی، پژوهشگر بخش افغانستان در دیدهبان حقوقبشر گفتهاست که «پاکستان تعهد بینالمللی خود مبنی بر عدم بازگرداندن افراد بهجایی که حقوقشان در خطر است را نادیده گرفتهاست.»
بهگزارش خبرگزاری رویترز، خانم عباسی افزودهاست، تمام کشورهایی که میزبان پناهجویان افغان هستند باید روی این موضع تأکید کنند که افغانستان برای بازگشت امن نیست.
در گزارش رویترز آمدهاست، کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) روز سهشنبه اعلام کرد که حکومت پاکستان از اول ماه اپریل تاکنون بیش از ۸ هزار شهروند افغانستان را اخراج کردهاست.
اسلامآباد بهتمامی مهاجران افغان فاقد اسناد قانونی اقامت یا دارندهٔ کارت شهروندی افغانستان، ایسیسی هشدار دادهبود که تا ۳۱ مارچ آنکشور را ترک کنند، ورنه اخراج خواهند شد.
وزارت داخلهٔ حکومت طالبان: پروندهٔ زوج بریتانیایی به محاکم سپرده شده است

وزارت داخلهٔ حکومت طالبان گفتهاست، پروندهٔ یک زوج بریتانیایی بازداشتشده از سوی طالبان به محاکم سپرده شده است.
بهگزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، عبدالمتین قانع، سخنگوی این وزارت گفتهاست که طالبان این زوج را بهدلیل یک موضوع جزئی در افغانستان بازداشت کردهاند.
او در پیامی به اسوشیتد پرس گفتهاست: «تنها چیزی که میتوانم بگویم این است که موضوع در ابتدا در اختیار وزارت داخله بود و اکنون به محاکم سپرده شدهاست. مشکل (جرم) آنها بزرگ نیست. انشاءالله مشکلشان بهزودی حل میشود و یک تصمیم شرعی (بر اساس قانون شریعت) اتخاذ خواهد شد. این موضوع کوچکی است و نباید باعث نگرانی شود.»
این نخستینبار در بیش از یکماه گذشتهاست که حکومت طالبان بهطور علنی دربارهٔ پروندهٔ پیتر و باربی رینلدز تبصره میکند.
بهگزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، این زوج در اوایل ماه فبروری، پس از انتقال از خانهشان در ولایت بامیان به کابل، بازداشت شدند.
این زن و شوهر یک سازمان آموزشی و تربیتی را اداره میکنند. اعضای خانوادهٔ آنها در بریتانیا گفتهاند که این زوج در زندان پلچرخی تحت بدرفتاری قرار دارند و اتهامات آنها هنوز مشخص نیست.
جانتن رینلدز، یکی از فرزندان آنها اخیراً از دونالد ترمپ رئیسجمهور ایالات متحده خواست که در رهایی پدر و مادرش کمک کند.
جرمنی بهطور موقت پذیرش پناهجویان را در چارچوب برنامه اسکان مجدد ملل متحد متوقف کرده است

جرمنی بهطور موقت پذیرش پناهجویان آسیبپذیر را در چارچوب برنامه اسکان مجدد سازمان ملل متحد (یو.ان.ایچ.سی.آر) متوقف کرده است.
این اقدام در آستانه تشکیل دولت ائتلافی جدیدی انجام میشود که احتمالاً سیاستهای سختگیرانهتری در قبال مهاجرت اتخاذ خواهد کرد.
خبرگزاری جرمنی سهشنبه ۱۹ حمل گزارش داد که وزارت داخله این کشور و کمشنری عالی پناهندگان سازمان ملل، این موضوع را تأیید کردهاند و اعلام کردهاند که در حال حاضر هیچ درخواست جدیدی برای اسکان مجدد پناهجویان تأیید نمیشود، چرا که مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی جدید در برلین ادامه دارد.
انتظار میرود دولت آینده جرمنی سیاست سختگیرانهتری در قبال مهاجرت در پیش بگیرد؛ موضوعی که یکی از محورهای اصلی کارزارهای انتخاباتی پارلمانی در ماه فبروری بود.
تیمهای ملی کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان و نیپال فردا یکبار دیگر به مصاف هم میروند

انتظار میرود که آخرین مسابقه از سلسله مسابقات یکروزه یا پنجاه آووره میان تیم های ملی کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان و نیپال فردا چهارشنبه ۹ اپریل برگزار شود.
براساس معلومات شورای بین المللی کریکت، این مسابقه در استدیوم مالپانی در شهر کتمندو پایتخت نیپال برگزار خواهد شد.
افغانستان پیشاپیش برنده این سلسله مسابقات شناخته شده است.
تیم ملی کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان توانست که در دو مسابقه قبلی که در ۳ اپریل و ۶ اپریل به مصاف تیم نیپال رفت، برنده شود.
تیم افغانستان پس از این سه مسابقه، در مسابقات راهیابی به جام جهانی کرکت زیرنوزده شرکت خواهد کرد.
در این مسابقات تیم زیرنوزده سال افغانستان به مصاف تیم های عمان، هانک کانگ، امارات متحده عربی و نیپال خواهد رفت.
تیم برتر این مسابقات به جام جهانی زیر نوزده سال ۲۰۲۶ راه خواهد یافت که به میزبانی زیمبابوی و نامیبیا برگزار خواهد شد.
طالبان: پاکستان با مهاجران افغان برخورد "غیرانسانی" میکند

رئیس الوزرا و چند مقام دیگر حکومت طالبان برخورد مقام های پاکستانی با مهاجران افغان را محکوم کرده، آن را "غیراسلامی و غیرانسانی" خوانده اند.
در نشست ویژۀ به ریاست ملا محمد حسن اخند، رئیس الوزرای طالبان دوشنبه ۷ اپریل در کابل، از سازمان ملل متحد خواسته شد که افغانستان را درجلوگیری از این فاجعه انسانی و بازگشت آبرومندانه مهاجران افغان، کمک کند.
در اعلامیهای که از سوی حمدالله فطرت، معاون سخنگوی طالبان منتشر شده، آمده است که آنان تلاش میکنند تا با تمامی امکانات دست داشته از عودت کنندگان حمایت کنند.
برخی از مهاجر افغان که در روزهای اخیر بگونه اجباری از سوی پاکستان به افغانستان برگشت داده شده اند، به رادیو آزادی گفتهاند که هیچ نوع امکاناتی در افغانستان برای شان فراهم نشده و با مشکلات زیاد از جمله بی سرپناهی رو به رو اند.
سازمان بین المللی مهاجرت میگوید که پاکستان تنها در دو روزگذشته ۸۰۰۰ مهاجر افغان را از خاکش اخراج کرده است.
اما حکومت طالبان بازگشت حدود ۷۰۰۰ مهاجر افغان از پاکستان را در یک هفته گذشته تایید کرده است.
پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران افغان فاقد اسناد قانونی و دارنده های کارت های (ایسیسی) را از شهرهای اسلام آباد و راولپندی از اول ماه اپریل شدت بخشید.
ایالات متحده کمکهای مالی به افغانستان تحت حاکمیت طالبان را پایان میدهد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر اعلام کرد که ارسال کمک های مالی به افغانستان تحت حاکمیت طالبان را پایان میدهد.
ترمپ، شام دوشنبه ۷ اپریل در یک نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل گفت که اداره قبلی امریکا به رهبری جوبایدن، به افغانستان تحت حاکمیت طالبان "پول هنگفتی" پرداخت کرده است.
اما او در مورد مقدار این پول چیزی نگفت.
از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز به نقل از چند منبع آگاه گزارش داده است که ادارۀ ترمپ، مقدار قابل توجهی از کمک های بشردوستانه به افغانستان و یمن را متوقف کرده است.
رویترز به نقل از سارا چارلز، رئیس پیشین امور بشردوستانه اداره توسعه بین المللی ایالات متحده (یو.ایس.ای.آی.دی) گزارش داده که کمک هایی که از سوی وزارت خارجه امریکا و این اداره به بیش از دهها کشور به شمول افغانستان صورت میگرفت، در پایان هفته گذشته متوقف شدند.
هرچند میزان این کمک های بشردوستانه متوقف شده هنوز مشخص نیست اما سازمان ملل متحد گفته است که ایالات متحده از آغاز سال جاری تا کنون ۲۰۶ میلیون دالر به افغانستان کمکهای بشردوستانه را فراهم کرده و سال گذشته هم ۷۳۶ میلیون دالر به همین هدف به افغانستان ارسال کرده بود.