تلویزیون خصوصی ۳سپورت پس از ده سال فعالیت در عرصه رسانهیی و پخش رویداد های مهم ورزشی امروز شنبه (۱۷ میزان) به فعالیتش پایان داد.
مصطفی هاشمی رئیس نشرات این تلویزیون روز شنبه به رادیو آزادی گفت که به دلیل وضع برخی محدودیتها و مشکلات اقتصادی این تلویزیون به نشراتش خاتمه میدهد: "نسبت موجودیت برخی محدودیت ها و مشکلات پیش آمده رهبری تلویزیون ۳ تصمیم گرفت تا سر از امروز نشرات این رسانه را متوقف بسازد، مشکلات اقتصادی را میتوان به عنوان یک بخش کوچک نام برد و در کنار آن تهدیدها و کمرنگ شدن فعالیتهای ورزشی از مشکلات دیگر است."
اما وی بخاطر حساسیت موضوع نخواست بگوید که این محدودیتها چیست و از سوی کی وضع شده است.
تلویزیون ۳سپورت ده سال قبل یعنی در سال ۱۳۹۰ فعالیتش را در کابل آغاز کرد و در این مدت رویدادهای مهم ورزشی، رقابتهای داخلی و بینالمللی را به بینندگانش به نمایش گذاشت.
آقای هاشمی میگوید با متوقف شدن فعالیت این رسانه ۳۰کارمند آن به شمول خبرنگاران ورزشی بیکار میشوند که این یک ضربه بزرگ در عرصه کار رسانه است.
رئیس نشرات این رسانه تصویری خواهان حمایت حکومت به رهبری طالبان از کار رسانه ها در افغانستان شد.
پیش از این گزارشهایی به نشر رسیده است که با حاکمیت طالبان در افغانستان آزادی بیان و فعالیت رسانه ها با چالش روبهرو شده است.
شماری از مسئولان رسانهها و خبرنگاران در افغانستان هم گفتهاند که به دلیل فشارهای مستقیم و غیرمستقیم طالبان مجبور به خودسانسوری شدهاند.
وضع سانسور در پخش برنامههای رسانههای افغانستان و خودسانسوری خبرنگاران، چالشی که رسانهها را از لحاظ محتوا سخت صدمه زده است.
اما احمدالله وثیق عضو کمیسیون فرهنگی طالبان میگوید بیشتررسانه به دلیل از دست دادن تمویل کنندگان مالی شان با مشکل روبرو شده اند و آنان متعهد به حمایت از آزادی بیان هستند: "امارت اسلامی به آزادی بیان متعهد است رسانهها میتوانند آزادانه فعالیت کنند شما شاهد استید که رسانه ها در کابل فعالیت دارند و هیچ خطری متوجه شان نیست، برخی رسانه ها که قبلاً از سوی برخی نهادها تمویل میشدند حالا مسدود میشوند ما از آزادی بیان و فعالیت رسانه ها اعلام حمایت کرده ایم."
رادیو آزادی تلاش کرد نظر نهادهای مدافع از رسانه ها و کمیته ملی المپیک افغانستان را درپیوند به مسدود شدن تلویزیون خصوصی ۳سپورت داشته باشد، اما پاسخ دریافت نکرد.
هفته گذشته اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان نظر سنجی تازه انجام شده توسط این نهاد را در مورد فعالیت رسانه ها در زمان حاکمیت طالبان منتشر کرد.
بر اساس این نظر سنجی اکنون تنها ۳۰ درصد از رسانه های افغانستان به فعالیتهای شان ادامه میدهند.
این سروی نگاشته است که ۴۰ درصد از خبرنگاران با نگرانیهای امنیتی مواجه اند و نزدیک به ۶۰ درصد خبرنگاران که شامل مردان و زنان اند با چالش های شغلی و اقتصادی روبهرو اند.