لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۴۲

دیدبان حقوق بشر: سازمان ملل افغان‌های آسیب‌پذیر را در بیرون شدن از کشور شان حمایت کند


روند تخلیه افغان‌های آسیب‌پذیر از افغانستان
روند تخلیه افغان‌های آسیب‌پذیر از افغانستان

دیدبان حقوق بشر از موسسه‌های سازمان ملل متحد و کشورها خواسته تا از افغان‌های که به خاطر احساس خطر، کشورشان را ترک می‌کنند، حمایت کنند.

در یک گزارش دیدبان حقوق بشر که امروز ۲۱ اکتوبر نشر شد، این سازمان از موسسه‌های ملل متحد و کشورهای میزبان مهاجران و پناهجویان افغان خواسته که برای جذب افغان‌های که به محافظت نیاز دارند٬ یک راه مطمین و دوامدار را جستجو کنند.

در گزارش آمده که این راه حل، دادن ویزه به کسانی که با خانواده‌های خود همراه می‌شوند و یا کسانی که بخاطر کار خود در گذشته در داخل افغانستان به خطر هستند، در بر می‌گیرد.

از زمان به قدرت رسیدن طالبان در ماه اگست بسیار افغان‌ها به تهدید جدی اعمال انتقام‌جویانه ازسوی این گروه تندرو اسلامی رو به رو هستند٬ از جمله حامیان حقوق بشر، فعالان حقوق زن، کارمندان رسانه‌ها، قضات و کسانی دیگری که در اداره‌های دولتی و امنیتی سابق کار کرده‌اند.

صف افغان‌هایی که از راه سپین بولدک-چمن می‌خواهند وارد پاکستان شوند
صف افغان‌هایی که از راه سپین بولدک-چمن می‌خواهند وارد پاکستان شوند

بیل فریلیک٬ مسوول شعبه مهاجرت و حقوق در دیدبان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ در اعلامیه‌ای گفته که این افغان‌ها از حکومت‌ها خواهان احترام به حق پناهجویی را دارند. به گفته او٬ واکنش موثر به این بحران بشری به یک پالیسی مهاجرت نیاز دارد که با سخاوت، احترام به حقوق و درک حساسیت‌های فرهنگی ترتیب شده باشد.

دیدبان حقوق بشر که مرکز آن در نیویورک است بعد از آن در این مورد سخن می‌گوید که سازمان دیگر حامی حقوق امنستی انترنیشنل یا عفو بین‌الملل گفت٬ افغان‌های که به تهدید اعمال انتقام‌جویی طالبان مواجه اند، در جستجوی امنیت خارج از کشور خود، با موانع زیاد رو به رو می‌شوند.

سازمان عفو بین‌الملل که مرکز آن در لندن است٬ توضیح می‌دهد که چگونه کشورهای همجوار افغانستان، سرحدات خود را به روی افغان‌هایی بسته اند که اسناد سفر ندارند و راه دیگری برای آن‌ها بجز از خروج غیر معمول از کشورشان دیده نمی‌شود.

امنستی می‌گوید٬ کشورهای اروپایی و آسیای مرکزی به عوض تامین مصوونیت به این افغان‌ها، آن‌ها را به عقب می‌زنند، بازداشت و یا هم اخراج می‌کنند.

دیدبان حقوق بشر نوشته است٬ کشورها باید یک برنامه منظم را برای انتقال این افراد ایجاد کنند و به افغان‌های پناهجو سرحدات خود را باز و برنامه اخراج آن‌ها را برای همیشه متوقف کنند.

به گفته دیدبان حقوق بشر٬ حکومت‌ها باید قضایای افغان‌هایی که درخواست پناهجویی آن‌ها رد شده است را از نو بررسی کنند.

انتقال افغان‌ها توسط شرکت هوایی پاکستان
انتقال افغان‌ها توسط شرکت هوایی پاکستان

دیدبان حقوق بشر می‌افزاید٬ از زمانی که شرکت هوایی پاکستان (پی آی ای) پروازهای خود را به افغانستان متوقف کرده، امکان بیرون شدن افغان‌ها از کشورشان بسیار محدود شده، اما شرکت هوایی خصوصی افغانستان کام ایر و شرکت هوایی قطر هنوز هم برنامه انتقال افغان‌ها را دوام می‌دهند.

دیدبان حقوق بشر به موارد فشار، ضرب و شتم و اخاذی بعضی مقام‌‌های طالبان از افغان‌های که کشورشان را ترک می‌کنند٬ اشاره کرده می‌نویسد که جامعه جهانی باید فشار را بر اداره طالبان بیشتر کند تا حقوق افغان‌ها را برای ترک وطن پامال نکنند.

فریلیک از دیدبان حقوق بشر می‌گوید٬ افغان‌ها بسیار دلایلی برای ترس و فرار دارند و حالا این به حکومت‌ها در جهان مربوط می‌شود که به آن‌ها دلیلی برای امید بدهند.

XS
SM
MD
LG