روزنامه یو اسای تودی در شماره اخیر خود مطلبی دارد تحت عنوان تحریمهای بایدن نسبت به ۲۰ سال جنگ حیات تعداد بیشتر مردم ملکی را در افغانستان تهدید میکند.
روزنامه مینویسد وقتی که جو بایدن رئیس جمهور امریکا تصمیم به خروج از افغانستان را گرفت اکثریت رسانه های داخلی امریکا بر او انتقاد کردند و این انتقادات همراه با اعتراضات جمهوریخواهان باری سنگینی بود که بر سینه بایدن گذاشته شد.
به نظر روزنامه این یک تصمیم خوب بود و برعکس آن شاید ضرر بیشتر میداشت. اما نشریه به این باور است که جو بایدن جنگ افغانستان را خاتمه نداد بلکه در پی خروج، جنگ خطرناکتر را بر مردم افغانستان تحمیل کرد که این جنگ میتواند کشنده تر و بیثبات کننده تر باشد.
روزنامه به منجمد شدن سرمایههای بانک مرکزی افغانستان اشاره نموده و همزمان با آن از قحطی،گرسنگی و احتمال فاجعه بشری که مردم افغانستان را تهدید میکند یاد آور شده است.
روزنامه تصاویر اطفال در شفاخانهها، کودکان مبتلا با سوء تغذیه، خانوادههای بیبضاعت را به نشر رسانده و آنرا پیامد این اقدام جو بایدن میخواند.
روزنامه مینویسد پولهای منجمد شده به بانک مرکزی افغانستان تعلق دارد و دوام انجماد آن اقتصاد افغانستان را نابود میکند که پیامدهای آن وزنین خواهد بود.
به نظر روزنامه به هر اندازۀ که این پولها سریع به دست افغانستان برسد، به همان اندازه احیای اقتصاد سریعتر میشود و حیات مردم مخصوصاً اطفال که با کمبود جدی مواد خوراکی رو به رو اند نجات پیدا میکند.
روزنامه نیویارک تایمز در شماره اخیر خود به سرنوشت سفارت و قنسولگریهای افغانستان در امریکا توجه نموده و نوشته است بدون به رسمیت شناخته شدن حکومت در افغانستان و تهیه پول برای کارمندان دیپلماتیک این کشور در واشنگتن، نیویارک و لوس آنجلس سفارت و قنسولگری های افغانستان حتی پول پرداخت صرفیه برق را نخواهند داشت.
به نوشته نیویارک تایمز حکومت طالبان توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده و امریکا گفته اگر طالبان کدام دیپلمات را به امریکا هم بفرستند، اعتبارنامه او را رد خواهند کرد.
تا زمانی که حکومت افغانستان به رسمیت شناخته نشود که یک زمان نامعین میباشد، مسئولیت محافظت و ترمیم ادارات دیپلماتیک افغانستان را در خاک امریکا وزارت خارجه امریکا بر عهده خواهد داشت.
پر خوانندهترینها
۱