لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۸

حکومت طالبان برای نخستین بار یک کارخانه تولید مواد مخدر را از بین برد


آرشیف
آرشیف

نظامیان حکومت طالبان برای نخستین بار بالای یک کارخانه تولید مواد مخدر عملیات را اجراء کرده و این کارخانه را از بین برده اند.

مسئولان محلی حکومت طالبان می‌گویند، این عملیات توسط نظامیان آنان در ولسوالی گرشک ولایت هلمند بالای کارخانه‌ای اجرا شده است که در آن با استفاده از بته ومان، مواد مخدر کیمیاوی تولید می‌شد.

مولوی محمد قاسم ریاض معاون ریاست اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در هلمند به رادیو آزادی گفت، پیش از این چند بار به مردم محل در رابطه به منع کاروبار مواد مخدر اطلاع داده بودند: "این کاروبار خلاف اصول و مقررات است و در هر زمان برای مردم در این رابطه هُشدار نیز داده شده است. موقف امارت در این مورد قاطع و جدی است و هرگاه در هرجای چنین چیزی دیده شود، جلو آن گرفته خواهد شد."

مسئولان محلی حکومت طالبان می‌گویند که در این کارخانه با استفاده از بته ومان، هیرویین و شیشه تولید می‌شد و به اتهام آن هشت تن را دستگیر کرده اند.

پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، در بیش از هفت ماه گذشته این نخستین بار است که حکومت طالبان یک کارخانه تولید مواد مخدر را تخریب می‌کند.

حکومت طالبان تا حال رسماً موقف خود را در رابطه به تولید و فروش مواد مخدر اعلان نکرده است، اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان چند روز پیش گفته بود که تا زمانی که در بخش کشت بدیل با دهقانان کمک صورت نگیرد، آنان مانع کشت کوکنار نخواهند شد.
حاجی نصیب که سال‌ها در بخش کاهش تقاضا به مواد مخدر کار کرده، به این باور است، تا زمانی که کشت کوکنار متوقف نشود، تولید و استفاده از مواد مخدر به پیمانه زیاد ادامه خواهد یافت: این ذهنیت‌ها که کشت کوکنار در افغانستان بیشتر، اما میزان اعتیاد کمتر است، یک ذهنیت درست نیست. هرگاه کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان بیشتر شود، سبب افزایش مشکل به خود افغان‌ها خواهد شد."

بررسی‌های سازمان ملل متحد در رابطه به وضعیت مواد مخدر در افغانستان نشان می‌دهد که این کشور در دو سال اخیر به مرکز تولید مواد مخدر کیمیاوی، به ویژه هیرویین و شیشه مبدل شده است.

بر بنیاد همین بررسی‌ها، استفاده از بته ومان در تولید این مواد نیز در سال‌های اخیر بیشتر شده و از آن بجای مواد کیمیاوی در تولید مواد مخدر استفاده صورت می‌گیرد.


گزارش: محمد صادق رشتینی

XS
SM
MD
LG