وزارت داخله حکومت طالبان میگوید که برای نخستین بار ۵۰ تن از افسران و سربازان پولیس مبارزه با مواد مخدر پس از تکمیل آموزشهای کوتاه مدت فارغ شدند.
بر بنیاد معلومات وزارت داخله حکومت طالبان، این منسوبین پولیس در هشت بخش آموزش دیده اند، اما در آموزشهای آنان چگونگی منع کشت کوکنار و تخریب مزارع کوکنار شامل نیست.
حسیبالله احمدی رئیس دفتر معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله میگوید، دوره آموزشی برای منسوبین مذکور پانزده روز بوده است: "به اشتراک کنندگان این سیمینار مسئولیتهای پولیس، دستگیری متهم، چگونگی تلاشی متهم و تلاشی خانه، دستگیری قاچاقبر، تعقیب قاچاقبر و ترتیب دوسیه برای متهم و معرفی وی به نهادهای عدلی و قضایی شامل است."
مسئولان معینیت مبارزه با مواد مخدر حکومت طالبان هرچند بر حفظ نهادهای مبارزه با مواد مخدر تاکید میکنند، اما از میان قطعه تخریب مزارع يا (NIU)، بخش تحقیقات تخنیکی يا (TIU)، بخش تحقیقات حساس مبارزه با مواد مخدر يا (SIU) و چندین بخش دیگر، هیچ یک آن در حال حاضر وجود ندارد و کارمندان آن خانه نشین شده اند.
حکومت طالبان از چهار ماه به اینسو از دستگیری دهها قاچاقبر کوچک و فروشنده مواد مخدر خبر داده است، اما با آنکه در دو فصل اخیر کشت کوکنار طالبان بر افغانستان حاکم بوده اند، در این مدت هیچ عملیاتی برای تخریب مزارع کوکنار انجام نشده است.
خالد پشتون تحلیلگر سیاسی به این باور است که حکومت طالبان بنا به برخی دلایل اراده قاطع به منع کشت کوکنار و اجرای عملیات بر مزارع کوکنار را ندارد: " طالبان یک نوع تعهد دارند، تعهد شان کمکهای است که در بیست سال گذشته با دادن عشر و کمک از سوی قاچاقبران، زارعین کوکنار و زمین داران با آنان صورت گرفته است. طالبان در برابر این افراد یک نوع مسئولیت اخلاقی دارند، قاچاقبران و زارعین کوکنار نمیتوانند از این مسئله صرف نظر کنند، زیرا منبع بزرگ عاید آنان مواد مخدر است و طالبان در بیست سال گذشته از آنان کمکهای گزافی به دست آورده اند."
در حالی که قرار است تا یکی – دو هفته دیگر حاصلات کوکنار در مناطق گرمسیر افغانستان برداشته شود، حکومت طالبان تا حال رسماً کشت کوکنار را منع اعلان نکرده است، اما به تازگی سخنگوی حکومت طالبان گفته است، تا زمانی که با دهاقین در بخش کشت بدیل کمک صورت نگیرد، آنان مانع کشت کوکنار نخواهند شد.
گزارش: مرسلین ارسلا