لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۱ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۰

هم‌زمان با توقف فعالیت مرکز ترک اعتیاد شمار معتادان در غور بیشتر شده است


شماری از افزاد معتاد به مواد مخدر
شماری از افزاد معتاد به مواد مخدر

در هفته‌های اخیر مرکز ولایت غور شاهد تجمع بیشتر معتادان مواد مخدر بوده است و اکثر این معتادان که از ولسوالی‌ها به مرکز آمده اند تا خود شان را در مرکز ترک اعتیاد بستری سازند، بی سرنوشت مانده اند.

پارسا فعال مدنی و غلام سخی باشنده شهر فیروز کوه شکایت دارند که با توقف فعالیت مراکز ترک اعتیاد، شمار معتادان با گذشت هر روز در این شهر بیشتر می‌شود: "حضور معتادان در غور با گذشت هر روز بیشتر می‌شود، چون شفاخانه‌های که معتادان را تداوی می‌کرد امکانات ندارند و بسته شده. متاسفانه مردمی که با فقر روبرو اند تعداد زیاد شان به مواد مخدر معتاد می‌شوند. بناءً ما از نهادهای که در این بخش فعالیت دارند انتظار داریم که جلو این مشکل را که سبب معضلات کلانتر در جامعه می‌شود، گرفته و شفاخانه‌ها تمویل شود."

"از مسئولین خواهشمندیم که در این بخش توجه جدی داشته باشند، چون از یکسو تعداد معتادان بیشتر شده و از سوی دیگر شفاخانه ولایتی تداوی معتادان مسدود است تا معتادان را آنجا برای تداوی ببرند."

مسئولان مرکز ترک اعتیاد در غور می‌گویند، سه ماه است که خدمات داخل بستر آنان متوقف شده و در این مدت حتی یک معتاد نیز در این مرکز تداوی نشده است.

محمد عمر لعل‌زاد مسئول شفاخانه بیست بستر ترک اعتیاد غور به رادیو ازادی گفت، آنان ادویه کافی برای تداوی معتادان را در اختیار دارند، اما نبود مواد غذایی سبب توقف خدمات داخل بستر شده است: "از اول جدی به اینسو تنها بخش داخل بستر ما غیر فعال شده، هرچند ما در بخش ادویه مشکل نداریم، تنها مشکل ما بخش اعاشه معتادان است، چون بودجه نداریم و ریاست صحت عامه هم در این بخش بودجه خاص ندارد، اما اگر مریضی بتواند اعاشه اش را خودش تامین کند، ما در بخش ادویه و داکتر مشکل نداریم. متاسفانه بد بختی این است، معتادان در غور حتی توانایی تامین اعاشه شان را ندارند."

افراد معتاد به مواد مخدر
افراد معتاد به مواد مخدر

با بیرون شدن نیروهای خارجی و برخی نهادهای کمک کننده، ارایه کمک‌ها به مراکز ترک اعتیاد در افغانستان نیز متوقف شده و حکومت طالبان تا حال نتوانسته که برای از سرگیری فعالیت این مراکز کمک جلب کند.

عبدالستار موفق سرپرست ریاست صحت عامه غور می‌گوید، وزارت صحت عامه تعهد کرده است که در بخش تهیه نیازمندی‌های مرکز تداوی معتادان تلاش خواهد کرد، اما تا حال کاری صورت نگرفته است: "بدبختانه بگویم که تا حال برای شفاخانه بیست بستر ولایتی تمویل کننده پیدا نشده، ولی ممکن در این روزها دونری را پیدا کنیم و تحت پوشش قرار گیرد. در قبال ولسوالی‌ها هم پلان‌های است، چون از مرکز برای ما چراغ سبز داده شده که پلان‌ها عملی خواهد شد، این که چه زمانی عملی می‌شود، نامعلوم است."

با روی کار آمدن حکومت طالبان، از میان ۸۴ مرکز تداوی معتادان مواد مخدر در افغانستان، اکثریت مراکز ترک اعتیاد در ولایات به دلیل نبود بودجه فعالیت‌های داخل بستر شان را متوقف کرده اند.

در این اواخر برخی از کشورها و نهادهای کمک کننده در بخش تداوی معتادان از سر گیری کمک‌های شان خبر داده اند، اما گفته اند که این کمک‌ها از طریق سازمان ملل متحد و موسسات غیر دولتی به مصرف خواهد رسید.

گزارش: حفیظ نورزاد

XS
SM
MD
LG