لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۴۳

بازتاب گزارش سیگار در مورد افغانستان در شماری از نشریه های جهان


آرشیف - شماری از روزنامه های جهان
آرشیف - شماری از روزنامه های جهان

گزارش ادارۀ سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) در مورد علل فروپاشی نیروهای امنیتی افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی که دیروز چهارشنبه نشر شد، در سرخط شماری از روزنامه‌های غربی قرار گرفته.

روزنامۀ والستریت ژورنال چاپ امریکا می‌نویسد، در این گزارش ۴۳ صفحه‌ای، سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) نتیجه گیری کرده که امریکا در ماموریت آموزشی ۹۰ میلیارد دالری و ۲۰ ساله در افغانستان، نیرو‌های امنیتی ایجاد کرده بود که نمی‌توانستند، به تنهایی عمل کنند.

والستریت ژورنال به نقل از گزارش سیگار می‌نویسد، این نیروها برای پرداخت معاشات منسوبین، مصارف قراردادی ها، حفظ و مراقبت تجهیزات نظامی و مبارزه با طالبان به حمایت ایالات متحدۀ امریکا و متحدان آن وابسته بودند.

نشریه میل آنلاین بریتانیا نیز در این مورد می‌نویسد، گزارش تازۀ سرمفتش خاص ایالات متحدۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) انعکاس کامل و آیینه وار اظهارات مقامات ارشد وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) و رهبران نظامی این کشور پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان است که به صراحت گفته اند، توصیه‌شان این بود که حدود ۲۵۰۰ عسکر امریکایی در افغانستان باقی بماند، اما این طرح آنها مورد تایید قرار نگرفت.

نشریه پولتیکو چاپ امریکا هم می‌نویسد، در این گزارش سرمفتش خاص ایالات متحدۀ امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) به صراحت از دونالد ترمپ، رئیس جمهور سابق و جو بایدن، رئیس جمهور فعلی ایالات متحدۀ امریکا به دلیل تصمیم‌های شان در مورد افغانستان انتقاد شده و تصمیم گیری‌های آنان را "مهم‌ترین عامل" فروپاشی حکومت در افغانستان دانسته است.

نشریه ایروایشیا رویو، مطلبی را در مورد ناامنی‌های اخیر در امتداد سرحدات افغانستان با کشورهای آسیای میانه، منتشر کرده.

بروس پنیر نویسندۀ این مقاله می‌گوید که رقابت بین طالبان، گروه دولت اسلامی و سایر گروه‌های تروریستی برای کنترل شمال افغانستان، نگرانی بزرگ امنیتی را برای کشورهای آسیای میانه به وجود آورده.

به عقیده نویسنده، از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در اواسط ماه اگست ۲۰۲۱ میلادی، کشورهای قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان برای جلوگیری از فعالیت گروه‌های غیر از طالبان و جلوگیری از حملات فرامرزی، به طالبان متکی هستند.

با این حال در ماه‌های اخیر، گروه دولت اسلامی موسوم به داعش ادعا کرده که حملاتی را در امتداد سرحد افغانستان با آسیای میانه انجام داده و ازبکستان را هدف حملات راکتی قرار داده، هرچند ازبکستان این ادعای داعش را رد کرد.

ایروایشیا رویو می‌افزاید، وضعیت رو به وخامت در شمال افغانستان، محدودیت‌ها در استراتژی های امنیتی کشورهای آسیای میانه را برملا ساخته نشان می‌دهد، که آنها گزینه‌های اندک برای مقابله با تهدید هایی تازه امنیتی در سرحدات‌شان دارند.

به نوشتۀ نشریه، امروز ارتباط آسیای میانه با افغانستان بسیار بیشتر از اواخر دهه ۱۹۹۰ از زمانیست که طالبان بار اول در قدرت بودند، در نتیجه کشورهایی آسیای میانه نمی‌توانند آنچه را که در آن سوی سرحدات‌شان می‌گذرد، نادیده بگیرند.

XS
SM
MD
LG