لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۶ ثور ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۵

خبر ها

مسابقه بین تیم های فوتبال افغانستان و کمبودیا دو- دو مساوی پایان یافت

عکس جنبۀ تزینی دارد
عکس جنبۀ تزینی دارد

در ادامه مسابقات راه یابی به بازی‌های جام ملت‌های آسیا، تیم ملی فوتبال افغانستان امروز به مصاف کمبودیا رفت و این بازی ساعت چهار عصر امروز به وقت افغانستان آغاز شد.

تیم افغانستان و کمبودهریک دو گول به ثمر رسانده و بازی مساوی پایان یافت.

تیم ملی فوتبال افغانستان در سلسله مسابقات راه یابی به بازی‌های جام ملت‌های آسیا در هفته گذشته به مصاف هانگ کانگ و هند رفت و در هردو بازی یک در برابر دو، شکست خورد.

هرچند چین از میزبانی جام فوتبال ملت‌های آسیا منصرف شده و تا حال کشور میزبان این مسابقات مشخص نیست، اما فیفا گفته که قرار است این بازی‌ها در اوایل سال آیندۀ میلادی آغاز شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

گزارش ها: روسیه و اوکراین در مورد مبادله دهها کودک بیجا شده از جنگ توافق کردند

جنگ اوکراین باعث کشته و آواره شدن کودکان زیادی شده است
جنگ اوکراین باعث کشته و آواره شدن کودکان زیادی شده است

کمشنر حقوق کودکان روسیه دیروز چهارشنبه (۲۴ اپریل) از معامله ای با اوکراین برای مبادله تقریبا ۵۰ کودک بیجاشده در نتیجه ای تهاجم مسکو بر این کشور ، خبر داد.

اما یک مقام اوکراینی از تأیید این توافق خوداری کرد.

ماریا بیلووا گفت که در «گفتگو با جانب اوکراینی» در دوحه پایتخت قطر ، به این توافق دست یافته است.

مقام های روسیه و اوکراین به میانجیگری قطر ، ملاقات کرده اند.

اما دیمترو لیبینت کمشنر حقوق بشر اوکراین به خبرگزاری فرانس پرس گفته که او این معلومات را تأیید نمی کند.

این مقام اوکراین افزود که دو کشور «در این مورد هیچ گونه تفاهم مستقیم نداشته اند.»

حماس برقرار آتش بس پنج ساله با اسرائیل را با پیش شرط های تازه مطرح کرد

تصاویر برخی از رهبران و اعضای گروه حماس
تصاویر برخی از رهبران و اعضای گروه حماس

یک مقام ارشد سیاسی گروه حماس که توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده، می گوید که این گروه مایل است با یک آتش بس پنج ساله یا بیشتر با اسرائیل، موافقت کند.

خلیل الحیا دیروز چهارشنبه ( ۲۴ اپریل ) در گفتگوی با خبرگزاری اسوشیتد پرس گفت، آنها در صورت آتش بس سلاح های خود را به زمین می گذارند و این گروه به یک حزب سیاسی تغییر شکل می دهد، در صورتیکه یک کشور مستقل فلسطینی در امتداد مرز های قبل از ۱۹۶۷، ایجاد شود.

این مقام گروه حماس در حالی از آتش بس سخن می گوید که مذاکرات در باره برقراری آتش بس ماه هاست که به بن بست مواجه شده .

به نظر می رسد که این پیشنهاد که حماس خلع سلاح شود، امتیاز قابل توجهی از سوی این گروه شبه نظامی است که رسماً متعهد به نابودی اسرائیل می باشد.

جنگ میان اسرائیل و گروه حماس در نوار غزه زمانی آغاز شده که جنگجویان این گروه تندرو بر مناطقی در اسرائیل حمله کردند، حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۴۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

به دنبال آن، اسرائیل عملیات نظامی را در نواز غزه آغاز کرد که تا امروز دوام کرده و در نتیجه آن هزاران تن کشته و زخمی شده اند.

چهار عضو جبهه مقاومت ملی افغانستان از زندان ایران آزاد شدند

برخی ازاعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان که عمدتا در شمال این کشور فعالیت می کنند
برخی ازاعضای جبهه مقاومت ملی افغانستان که عمدتا در شمال این کشور فعالیت می کنند

جبهه مخالف حکومت طالبان موسوم به« جبهه مقاومت ملی» از رهایی چهار عضو خود از توقیفگاه در ایران خبر می دهد.

این چهار تن به تاریخ ۱۷ حمل امسال به اتهام عضویت در گروه تندرو دولت اسلامی معروف به داعش، در شهر کرج توسط پولیس ایران، دستگیر شده بودند.

این جبهه در اعلامیه که دیروز چهارشنبه( ۲۴ اپریل) منتشر کرده، نوشته که این سو ٔ تفاهم بود و از رهایی اعضای این جبهه ابراز خرسندی کرده است.

در اعلامیه آمده که در پی تحقیقات دقیق و همه جانبه‌ی نهادهای مربوطه ایران، سوء‌تفاهم پیش آمده در مورد هویت چهار عضو این جبهه رفع گردید.

سازمان ملل خواهان سرمایه گذاری بهتر در زمینه مبارزه با ملاریا در افغانستان است

تصویر آرشیف: داخل یکی از شفاخانه ها در کابل
تصویر آرشیف: داخل یکی از شفاخانه ها در کابل

امروز پنجشنبه ۲۵ ماه اپریل مصادف است، با روز جهانی مبارزه با بیماری ملاریا .

سازمان صحی جهان ( دبلیو ایچ او ) امروز پنجشنبه در حساب ایکس یا تویتر سابق خود نوشته که روز جهانی ملاریا فرصتی برای تاکید بر نیاز به سرمایه گذاری مستمر و تعهد سیاسی پایدار برای پیشگیری و کنترول این بیماری است.

اما این سازمان جهانی می گوید که در سال های اخیر، پیشرفت در کاهش ملاریا متوقف شده است.

پیش از این، در گزارش اداره انکشافی سازمان ملل متحد آمده بود که 27 در صد مردم افغانستان در مناطقی زندگی می کنند که خطر ابتلا به بیماری ملاریا در آنجا ها بالاست.

یو ان دی پی در این گزارش می افزاید که با توجه به این وضعیت بیماری ملاریا هنوز به عنوان یک مشکل صحی عامه در افغانستان مطرح است.

این بیماری از اثر گزیدن پشه ای ملاریا نزد افراد به وجود می آید که شیوع آن بیشتر در فصل تابستان و در مناطق گرم سیر است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل وضعیت حقوق بشری افغانستان را مورد بررسی قرار میدهد

تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنیو
تالار برگزاری جلسات شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنیو

گروه کاری بازنگری دوره ای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای چهارمین بار در نشستی در ژنیو، سوابق حقوق بشر افغانستان را بررسی می کند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد این مطلب را دیروز چهارشنبه (۲۴ اپریل ) در حساب ایکس توتر سابق خود بیان کرد.

در این پست آمده که افغانستان یکی از ۱۴ کشوری است که توسط گروه کاری یا ( UPR ) این شورا در جلساتی که از روز دوشنبه آغاز و تا ۱۰ می دوام می کند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سه نشست بازنگری این گروه کاری از افغانستان در می سال ۲۰۰۹، جنوری سال ۲۰۱۴ و جنوری سال ۲۰۱۹ برگزار شده بود.

گروه کاری این شورا متشکل از ۴۷ کشور عضو است. با این حال، هر یک از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل می‌توانند که در بررسی یک کشور شرکت کنند.

نصیر احمد اندیشه سفیر افغانستان در شورای حقوق بشر ریاست نشست در باره افغانستان را به عهده دارد.

کمیسیون طالبان برای دعوت از شخصیت ها: تاکنون ۸۳۹ تن به افغانستان برگشته اند

چهره های شناخته شده یی که به افغانستان برمیگردند در میدان هوایی کابل مورد استفبال طالبان قرار میگیرند
چهره های شناخته شده یی که به افغانستان برمیگردند در میدان هوایی کابل مورد استفبال طالبان قرار میگیرند

کمیسیون ارتباط حکومت طالبان با شخصیت های افغان می گوید، از آغاز کار این کمیسیون، ۸۳۹ تن از شخصیت ها به افغانستان باز گشته اند و اکنون با خانواده های شان به آرامی بسر می برند.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داده که این کمیسیون، به روز چهارشنبه(۲۴ اپریل) در یک اعلامیه، بار دیگر از افغان های که در کشور های خارجی به ویژه در همسایه های افغانستان زنده گی می کنند و در حکومت پیشین در اداره های نظامی و ملکی کار می کردند، خواست تا با خاطر راحت به کشور شان باز گردند زیرا به گفته اش هیچ خطری متوجه آنها نیست.

کمیسیون ارتباط حکومت طالبان با شخصیت های افغان هنگامی آمار تازه از بازگشت چهره ها و شخصیت ها به افغانستان را شریک کرده که شماری از مقام ها و کارمندان حکومت و نظامیان پیشین که اکنون در ایران و پاکستان مستقر اند، به رادیو آزادی ابراز نگرانی کرده اند که اگر به افغانستان باز گردند، با خطر روبرو می شوند و زنده گی شان مصئون نخواهد بود.

بر اساس آمار سازمان ملل متحد، از اگست سال ۲۰۲۱ به بعد بیش از ۶۰۰ هزار تن از افغانستان تنها به پاکستان پناه برده اند و نمی خواهند که بنابر نگرانی امنیتی، دو باره به افغانستان باز گردند.

در ازبیکستان مذاکراتی در مورد ایجاد دهلیز ترانزیتی با حضور طالبان بر گزار میشود

بیرق ازبیکستان
بیرق ازبیکستان

حمید الله آخندزاده سرپرست وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان، برای گفتگو ها با مقام های پنج کشور به اوزبیکستان رفته است.

بر اساس گزارش ها، آخندزاده روی ایجاد دهلیز مشترک ترانزیتی شش جانبه، با نماینده های روسیه، بلاروس، پاکستان، قزاقستان و اوزبیکستان گفتگو می کند.

وزارت ترانسپورت و هوا نوردی طالبان به روز چهارشنبه(۲۴ اپریل) گفت که آخندزاده در دیدار با مقام های روسیه و بلاروس، در مورد گسترش ترانزیت میان افغانستان با اینکشور ها گفتگو کرده است.

حمید الله آخندزاده همچنان با وزیر ترانسپورت و نماینده ویژه رئیس جمهور اوزبیکستان در امور افغانستان نیز دیدار و در باره افزایش میزان ترانزیت جاده یی میان دو کشور گفتگو کرده است.

در جرمنی هفت تن به دلیل داشتن ارتباط با گروه داعش متهم شدند

تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

دفتر سارنوالی فدرال جرمنی از متهم شناخته شدن هفت شهروند خارجی به طرح ریزی حملات تروریستی و رابطه با شاخه ولایت خراسان گروه داعش خبر داده است.

این اداره به روز چهارشنبه (۲۴ اپریل) گفت که هفت مرد متهم شهروندان تاجیکستان، ترکمنستان و قرغیزستان استند.

آنها با نام های محمد شجاع، نورالدین، شمشاد، سعید و ربانی شهروندان تاجیکستان، عطا شهروند ترکمنستان و ابرار جان شهروند قرغیزستان معرفی شده اند.

آنها متهم اند که قصد حملات بزرگ در جرمنی و اروپایی غربی را داشتند. اما در اعلامیه دفتر سارنوالی جرمنی گفته شده که متهمان طرح دقیق برای برخورد با نیرو های امنیتی را هنگامی که این نیرو ها اقدام به بازداشت آنها کردند، نداشته اند.

شاخۀ ولایت خراسان گروه داعش در افغانستان فعال است و مسئولیت چندین حملۀ مرگبار را پذیرفته است.

دفتر سارنوالی جرمنی گفته که متهمان پس از آغاز جنگ در اوکراین در سال ۲۰۲۲، از طریق آنکشور به جرمنی آمدند و با چند تن دیگر از هالند، یک هسته تروریستی را ایجاد کردند.

گروه حماس ویدیوی از اظهارات یک گروگان اسرائیلی را نشر کرد

مردم در اسرائیل تصاویر کسانی را که تماشا میکنند که توسط گروه حماس گروگان گرفته شده اند
مردم در اسرائیل تصاویر کسانی را که تماشا میکنند که توسط گروه حماس گروگان گرفته شده اند

گروه حماس ویدیوی یک گروگان اسرائیلی را نشر کرده. این گروه که از سوی ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا سازمان تروریستی دانسته می شود، در حمله هفتم اکتوبر پارسال، حدود ۲۵۰ تن را از اسرائیل گروگان گرفت.

گروگان ۲۴ ساله در ویدیوی که به روز چهارشنبه (۲۴ اپریل) نشر شد، حکومت اسرائیل را متهم کرده که از شهروندانش محافظت کرده نمی تواند. تا هنوز واضح نیست که این ویدیو تحت کدام شرایط ثبت شده است.

رسانه های اسرائیل گزارش داده اند که این مرد گروگان، امریکایی – اسرائیلی است.

حکومت اسرائیل می گوید که تا اکنون نمی داند چی تعداد از گروگانان زنده استند اما شمار آنها را میان ۱۰۰ تا ۱۳۰۰ تن تخمین می کند.

در یگانه آتش بس یک هفته یی که میان حماس و اسرائیل در ماه فبروری برقرار شد، ۱۰۷ تن از گروگانان از نزد گروه حماس رها شدند و اسرائیل نیز ۲۴۰ زندانی فلسطینی را آزاد کرد.

با گذشت بیش از ۲۰۰ روز از جنگ غزه، تا هنوز هیچ روزنۀ از پایان یافتن این منازعه دیده نمی شود.

ملا عبدالغنی برادر درکابل با معاون صدراعظم قزاقستان دیدار کرد

ملا عبدالغنی برادر در دیدار با معاون صدراعظم قراقستان که به کابل سفر کرده است
ملا عبدالغنی برادر در دیدار با معاون صدراعظم قراقستان که به کابل سفر کرده است

سریک ژومانگارین معاون صدراعظم قزاقستان و ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای حکومت طالبان در مورد احداث شبکه راه آهن گفتگو کرده اند.

دفتر ملا برادر به روز چهارشنبه(۲۴ اپریل) در شبکه ایکس، تویتر سابق گفت که آقای ژومانگارین چهارشنبه وارد کابل شد و در دیدار با مقام های طالبان گفت که قزاقستان آماده است تا در بخش های صنعت، تحصیلات عالی، معارف، صحت، بانکداری و حکومت داری به سیستم الکترونیکی همکاری کند.

در ادامه گفته شده که در دیدار دیروز روی مسایل مختلف سیاسی، اقتصادی، تجارتی، ترانزیتی و احداث شبکه راه آهن از قزاقستان به پاکستان از طریق ترکمنستان و افغانستان بحث و گفتگو شد.

قزاقستان حکومت طالبان را به رسمیت نمی شناسد اما با آنها تعامل برقرار کرده است.

در همین سلسله قرار است نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان در کابل به روز پنجشنبه(۲۵ اپریل) گشایش یابد.

به گفتۀ وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان، در این نمایشگاه که برای دو روز ادامه خواهد یافت، محصولات و تولیدات افغانستان و قزاقستان به نمایش گذاشته می شود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG