ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان شب جمعهٔ گذشته ادعا کرد که در عملیات بر ضد گروه داعش در ناحیه هشتم شهر کابل ۶ تن از داعشیان را کشته اند.
باشندگان این منطقه ادعا میکنند که طالبان در این عملیات از راکتها و بوشکههای مملو از مواد انفجاری استفاده کرده اند که مردم این منطقه را بسیار ترسانیده اند.
دو تن از باشندگان ناحیۀ هشتم شهر کابل که به دلیل مشکلات امنیتی نمیخواهند نامشان در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی میگویند: "یک دم صدای انفجار شد، انفجار که شد، اطفال بیدار شدند و چیغ زدند، به یک بهانهای آنان را آرام کردیم. در دو یا دو نیم ساعت که ما حساب کردیم، ۱۵ یا ۱۶ انفجار شد. برای خودم وضعیت بسیار ترسناک بود، پس در آن ساحه که این عملیات اجرا شده مردم خانههای نزدیک مرگ را سپری کردند."
یک باشنده ناحیه هشتم کابل: شب بود که صدای سلاحهای سنگین را شنیدیم و خیلی ترسیدیم.
"شب بود که صدای سلاحهای سنگین را شنیدیم و خیلی ترسیدیم. در داخل شهر استفادۀ همچون سلاحها بر مردم تاثیر بد میکند، آنان باید به شکل بسیار خوب از همچون واقعات جلوگیری کنند."
طالبان همچنان به تاریخ سوم آگست سال روان میلادی در منطقهٔ کارته سخی به خانهای که ادعا کردند افراد مسلح داعش در آن پنهان شده بودند، بوشکههای پر از مواد انفجاری را پرتاب کرده بودند.
ویدیوی این رویداد در رسانههای اجتماعی نیز نشر شده بود که در آن دیده میشود این خانه پس از انفجار مواد جاسازی شده در بوشکهها فرو میریزد.
آگاهان امور نظامی این گونه برخوردها را برای مهارسازی واقعات امنیتی غیر مسلکی میدانند.
جنرال عبدالرؤف ارزگانی، آگاه امور نظامی و فرمانده امنیه پروان در حکومت پیشین جمهوریت به رادیو آزادی میگوید، استفاده از سلاحهای سنگین و مخرب در هنگام دفع حوادث امنیتی در شهرها میتواند جان مردم عادی را تهدید کند: "موضوع اساسی دیگر این است که آنان به زندگی مردم اهمیت نمیدهند. زمانی که داعش و یا یک گروه هراس افگن دیگر وارد یک بلاک و یا یک خانه میشوند و اعضای آن خانه را گروگان میگیرند، در چنین شرایطی همه چیز را از بین میبرد که هیچکس از آدرس یک نظام و حاکمیت مسئول چنین کاری انجام نمیدهد."
جنرال ارزگانی میافزاید، حملات و سایر حوادث امنیتی به هجوم بردن نه، بلکه با حوصله و مهارت باید دفع شود.
سخنگویان وزارت داخلهٔ حکومت طالبان و فرماندهی امنیهٔ طالبان در کابل در این مورد به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ ندادند.
رویدادهای امنیتی در این اواخر در کابل و سایر ولایتها افزایش یافته که بیشتر قربانیان آن غیرنظامیان هستند.
برخی شهروندان افغانستان در کنار تأکید بر تأمین امنیت از افراد طالبان میخواهند که عملیاتهای شان را به گونۀ انجام دهند که مردم عام با تهدید مواجه نشوند.