لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۳۴

سیگار: اگر کمک‌های امریکا به اوکراین درست نظارت نشود تجربه افغانستان تکرار خواهد شد


جان سوپکو، سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان
جان سوپکو، سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان

جان سوپکو، سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان می‌گوید که اوکراین افغانستان نیست، اما او می‌پرسد که آیا سیاست ایالات متحده در مورد نظارت بر این کمک‌ها تغییر کرده است؟

جان سوپکو ، بیش از یک دهه تلاش کرد تا منبع میلیاردها دالر پول از دست رفته امریکا برای بازسازی افغانستان را بیابد.

او این سخنان را دیروز یکشنبه در گفتگوی با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز در ارتباط به کمک نظامی ۱۳۳ میلیارد دالری ایالات متحده امریکا به اوکراین بیان کرد.

جان سوپکو گفت، آنها اشتباهات مهم زیادی را در تعامل با افغانستان مرتکب شده اند.

به گفته سوپکو، نتیجه خراب بالاخره این می‌شود که کمک‌ها به گونهٔ انحراف داده شده، دزدیده شده و به هدف مورد نظر نمی‌رسند.

سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) با اشاره به کمک‌های امریکا به اوکراین گفت، که امریکا سلاح و پول کمک می‌کند تا کی‌یف در جنگ با روسیه پیروز شود.

جان سوپکو افزود که اگر کمک‌ها به اوکراین به درستی نظارت نشود، یا به سرقت می‌رود و یا به جیب مقام‌های قدرتمند و سیاستمداران فاسد می‌افتد، قسمی‌که مردم عادی شاهد آن هم خواهند بود.

سوپکو افزود که نتیجه این می‌شود که حکومت اوکراین حمایت اوکراینی های عام و معمولی را که در جبهه می‌جنگند و از خود می‌گذرند، از دست خواهد داد.

به گفتهٔ جان سوپکو، این همان چیزی است که در افغانستان تجربه شد.

او افزود که افغان‌ها دیدند که چگونه این همه پول به جیب سیاستمداران فاسد حکومت افتاد.

با این حال، سوپکو پیش‌بینی نکرد که گویا اوکراین به افغانستان دومین مبدل می‌شود، زیرا این دو کشور از نظر فرهنگ، زیرساخت، ساختار مدنی و حکومتداری بسیار متفاوت اند.

جنگ در اوکراین یک جنگ دفاعی در برابر دشمن قدرتمند است، در حالی که جنگ در افغانستان ابعاد داخلی داشت.

شماری از نیروهای اوکراین
شماری از نیروهای اوکراین

سرمفتش خاص ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان گفت که تعجب آور نیست که افغانستان به دست طالبان افتاده است. زیرا به گفتهٔ جان سوپکو ، همه نشانه‌ها وجود داشت که این اتفاق می‌افتد.

جان سوپکو در ادامه مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز از شماری از ادارات دیگر ایالات متحده نیز انتقاد کرد که ارقام و آمار را با او شریک نمی‌کردند.

پیش از این، دفتر سیگار در گزارش ماه عقرب خود شش دلیل مهم فروپاشی حکومت پیشین افغانستان را شناسایی کرد.

جان سوپکو گفت که ایالات متحده با هزینه ۱۴۵ میلیارد دالر تلاش کرد تا یک حکومت با ثبات و دموکراتیک در افغانستان ایجاد کند، یک حکومت با خوشی مردم، همه شمول و مسئول.

امریکا، ۶۳.۲ میلیارد دالر از این پول‌ها را صرف حکومتداری و تقویت اقتصادی در افغانستان کرد. اما بالاخره این حکومت در ۱۵ ماه آگست سال ۲۰۲۱ سرنگون شد و طالبان دوباره به قدرت رسیدند.

به اساس گزارش‌ها با برگشت طالبان به قدرت وضعیت اقتصادی و حقوق بشری در این کشور رو به وخامت نهاده، شمار زیاد از افغان‌ها بیکار شده اند و حکومت طالبان محدودیت‌های شدید را بر کار و تحصیل زنان و دختران وضع کرده است.

XS
SM
MD
LG