روزنامۀ واشنگتن پست
روزنامۀ واشنگتن پست می نویسد که طالبان روز سه شنبه اعلام کردند که آرایشگاههای زنان باید مسدود شوند.
واشنگتن پست از قول هیدبار مسول بخش زنان در دیدبان حقوق بشر مینویسد که گفته، این حرکت در مورد اصلاح موها و ناخنهای زنان نیست، این در مورد حدود ۶۰ هزار زنی است که کارهای شان را از دست میدهند.
به گفتۀ هید بار، پس از آنکه طالبان به طور سیستماتیک همۀ سیستم ایجاد شده برای پاسخگویی به خشونت هایی خانگی را از بین بردند، این در مورد زنانی است که یکی از تنها جاهایی را که میتوانستند برای جمع شدن و حمایت بروند، از دست میدهند.
صدیق عاکف مهاجر، سخنگوی ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر طالبان، در توجیه این اقدام در یک پیام ویدیویی ارسالی به رسانهها گفته که در وضعیت کنونی فعالیت آرایشگاهها اسراف بوده و از لحاظ شرعی نیز نادرست است.
این دستور طالبان واکنشهای داخلی و خارجی را در قبال داشت و شماری زیادی از مدافعان حقوق بشر و حقوق زنان مخالفتشان را با این تصمیم طالبان اعلام کردند.
کمیته بین المللی نجات
کمیته بین المللی نجات با اشاره به سیلابهای ویرانگر اخیر در افغانستان مینویسد که تغییرات اقلیمی به حیث یک تهدید قوی در افغانستان ظاهر شده و ولایاتی مانند میدان وردک و لوگر را بیشتر تحت تأثیر قرار داده، مناطقی که باشندگان آن به زراعتی متکی اند.
کمیته بین المللی نجات می نویسد، در حال حاضر این ولایات با آزمونهای متعدد از جمله فقر و دسترسی محدود به منابع روبرو هستند. قربانیان این سیلابها مجبور به ترک خانههایشان شده اند، به این معنی که آنها بدون مواد اولیه مانند غذا و سرپناه رها شده اند.
به نوشتۀ کمیته بین المللی نجات، افزایش درجۀ حرارت، تغییر آب و هوا و افزایش تعدد رویدادهای شدید طبیعی مانند سیلابهای آنی، این جوامع را تهدید کرده و زندگی مردم را مختل می کند.
کمیته بین المللی نجات می افزاید، متأسفانه، کسانی که کمترین سهم را در تغییرات اقلیمی و آب و هوا دارند، بیشترین عواقب آن را متحمل می شوند.
این کمیته روی نیاز فوری به اقدامات جهانی برای رسیدگی به تغییرات آب و هوا و تأثیرات آن بر جوامع آسیب پذیر تأکید کرده است.
شفیع الله رحیمی رئیس اطلاعات و ارتباط عامۀ وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث طبیعی حکومت طالبان روز سهشنبه (سوم اسد) در یک پیام ویدیوی ارسالی به رسانهها گفت که در اثر سیلابهای اخیر از ۲۹ سرطان تا ۴ اسد، در مجموع ۴۸ تن در ولایات مختلف افغانستان کشته و ۵۸ تن نیز زخمی شده اند.
به گفتۀ رحیمی، ۱۰۳۳ منزل مسکونی هم بطور قسمی، یا کامل تخریب و صدها راس مواشی نیز هلاک شده اند.