لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۰۱

شکایت شماری از باشندگان کابل از افزایش پرچاوی های برق


بیشتر مردم در شهر کابل و ولایات حین پرچاوی برق برای روشن کردن خانه های شان از این چراغ ها استفاده می کنند. عکس از آرشیف
بیشتر مردم در شهر کابل و ولایات حین پرچاوی برق برای روشن کردن خانه های شان از این چراغ ها استفاده می کنند. عکس از آرشیف

سمیع‌الله، باشندۀ منطقۀ چهلستون شهر کابل است که می‌گوید، افزایش پرچاوی‌های برق مردم کابل را با مشکل جدی روبه‌رو کرده است.

او به رادیوآزادی گفت، از یک سو هوا در حال سرد شدن است و از سوی دیگر مردم بی‌بضاعت شده و زندگی بدون برق برایشان بسیار دشوار است.

او در این باره به رادیو آزادی گفت:
"زمستان در حال رسیدن است و پرچاوی‌های برق هم زیاد شده است، مردم را با مشکل روبه‌رو کرده است، حتی در ۲۴ ساعت تقریباً ۵ یا ۶ ساعت برق می‌آید و دوباره می‌رود، مردم هم توان این را ندارند که به مصرف شخصی خود مشکل برق را حل کنند."

پاچاخان، باشندۀ منطقۀ احمد شاه بابا مینه در شرق کابل هم شکایت مشابهی دارد:
"اخیراً پرچاوی‌های برق در ساحۀ احمد شاه بابا مینه زیاد شده است، مردم با مشکلات زیاد روبه‌رو هستند، هوا سرد شده است، بهای مواد سوخت هم بلند شده است، اقتصاد مردم نهایت ضعیف است، از سوی دیگر هم برق نباشد، تمام زندگی مردم به برق وابسته شده است."

این شکایت‌ها در حالی مطرح می‌شود که پیش از این به دلیل مسدود شدن مسیر سالنگ بهای مواد سوخت مثل تیل و گاز افزایش یافته و برخی باشندگان کابل پیش از این در این باره شکایت‌هایشان را با رادیو آزادی در میان گذاشتند.

راه شمالی منتهی به سالنگ از حدود دو هفته به این سو به دلیل بازسازی به روی هرگونه رفت و آمد بسته شده است.

حکمت‌الله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا در کنترل حکومت طالبان به پرسش‌های رادیوآزادی در بارۀ این که شهر کابل در جریان ۲۴ ساعت به چه مقدار برق نیاز دارد و آنان تا چه اندازه برای حل این مشکل آمادگی دارند، پاسخ نداد.

یک پایه برق وارداتی
یک پایه برق وارداتی

اما این شرکت روز یک‌شنبه در صفحۀ ایکس خود ادعا کرده است که شهر کابل در ۲۴ ساعت به ۳۹۶ میگاوات برق نیاز دارد که از میان حدود ۳۰۹ میگاوات آن را تأمین کرده اند که میزان برق‌رسانی‌شان به ۷۸ درصد می‌رسد.

پیش از این مسئولان اتحادیۀ صنعتکاران افغانستان هشدار داده بودند که ممکن به دلیل کمبود برق، فعالیت شماری از کارخانه‌های تولیدی متوقف شود.

رادیو آزادی خواست در این مورد نظر اتحادیۀ صنعتکاران افغانستان را داشته باشد، اما عبدالجبار صافی، رئیس این اتحادیه با وجود وعده‌هایی که کرد تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های ما پاسخ نداد.

وارداتی بودن برق و نبود منابع کافی تولید برق در داخل افغانستان از عوامل عمدۀ پرچاوی‌های برق خوانده می‌شود که با گذشت سال‌های متمادی این مشکل تا هنوز حل نشده است.‌

ادارۀ سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در ماه حمل سال جاری در یک گزارش خود گفت که افغانستان ۸۰ درصد برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه‌اش وارد می‌کند.

این برق که از کشورهای ازبکستان، تاجیکستان و ایران وارد می‌شود، در بیشتر موارد با افزایش مصارف برق در کشورهای میزبان و یا به میان آمدن مشکلات تخنیکی، روند برق رسانی در داخل افغانستان با مشکل روبه‌رو می‌شود.

XS
SM
MD
LG