لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۸

معترضان در افغانستان و برخی شهر های جهان: "نسل کشی هزاره ها" به رسمیت شناخته شود


عکس از آرشیف - جنبه تزئینی دارد
عکس از آرشیف - جنبه تزئینی دارد

امروز شهرهای مختلف جهان به شمول برخی شهرهای افغانستان گواه اعتراض فعالان افغان بود.

اعضای جنبش عدالتخواه زنان افغانستان در ایران امروز (یکشنبه ۲۱ جنوری) در اعتراضی خواستار به رسمیت شناسی آنچه که آنان "نسل کشی هزاره‌ها" عنوان کردند، شدند.

این زنان معترض که در یک مکان سرپوشیده گردهم آمده بودند، صورت‌های شان را با ماسک پوشانده بودند.

آنان از جامعۀ جهانی خواستند که از حملات بر هزاره‌ها در افغانستان جلوگیری کند.

در ویدیویی که به رادیو آزادی فرستاده شده، یکی از این زنان می‌گوید:
"دیوان کیفری بین المللی جرایم باید در قبال نسل کشی هزاره‌ها به وظیفه خود عمل کند."

اعضای جنبش زنان مقتدر افغانستان هم امروز در اسلام‌آباد پاکستان راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

آنان هم خواستار پایان دادن به آنچه که آنان "نسل کشی هزاره‌ها" عنوان کردند، شدند.

همزمان با این برخی از زنان معترض در تخار و کابل هم با شعارهای مشابه در یک مکان بسته تجمع اعتراضی برگزار کردند.

مسئولیت بیشتر حملاتی را که شیعیان و هزاره‌ها در آنها در نقاط مختلف افغانستان هدف قرار گرفته اند، شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) به عهده گرفته است.

با این وجود ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان پیش از این در گفت‌وگو با رادیو آزادی مدعی شده بود که همه مردم در داخل افغانستان امنیت دارند و شاخۀ خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) شکست خورده است.

این در حالیست که در اوایل ماه جنوری سال جاری دو انفجار مرگبار در غرب کابل که اکثراً شیعه‌های افغانستان زندگی می‌کنند رخ داد که شاخۀ خراسان گروه داعش مسئولیت آنها را بر عهده گرفت.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته بود که در یکی از این حملات به تاریخ ۶ جنوری ۲۵ هزاره کشته و زخمی شدند، اما این سازمان تعداد کشته‌ها و زخمیان را مشخص نکرده بود.

خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل هم به برخی رسانه‌ها تأیید کرده بود که در انفجار ۱۱ جنوری در منطقۀ دشت برچی کابل ۲ تن کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند.

امروز در برخی از شهرهای کشورهای دیگر از جمله شهرهای برلین و فرانکفورت جرمنی و برخی شهرهای سویدن و ناروی هم تظاهرات و تجمع‌های اعتراضی زیر عنوان "توقف نسل کشی هزار ها" برگزار شد.

یکی دیگر از خواست‌های این معترضان در شهرهای مختلف جهان پایان دادن به محدودیت‌های حکومت طالبان در برابر زنان عنوان شده است.

قرار است این اعتراض‌ها در برخی دیگر کشورها هم برگزار شود.

این اعتراضات و نشست‌های اعتراضی سال گذشته هم در برخی کشورها برگزار شده بود و معترضان از جامعۀ جهانی خواسته بودند، آنچه را که آنان "نسل کشی هزاره‌ها" در افغانستان عنوان می‌کنند به رسمیت بشناسد.

هزاره‌های افغانستان که بیشتر شان شیعه مذهب هستند، مدعی اند که در چند سال گذشته به گونۀ هدفمند هدف حملات مرگبار قرار گرفته اند.

پیش از این روزا اوتونبایوا، نمایندۀ ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارش از وضعیت افغانستان در سال ۲۰۲۳ ابراز نگرانی کرده بود که شیعیان افغانستان با خطراتی روبرو هستند.

XS
SM
MD
LG